Subscribe Now
Trending News

Blog Post

DALVA WINT DE ANDRE CAVENS-PRIJS VAN DE UFK/UCC
ZELDA SAMSON in DALVA (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

DALVA WINT DE ANDRE CAVENS-PRIJS VAN DE UFK/UCC 

Deze week werd de André Cavens-prijs door de UFK/UCC toegekend. De winnaar werd Dalva van Emmanuelle Nicot. In dit opvallend speelfilmdebuut van de Belgische schrijfster en filmmaakster Emmanuelle Nicot volgen we Dalva, een meisje die op de rand van de puberteit moet leren om weer een kind te worden in een omgeving vol trauma’s, leugens en misbruik.

De André-Cavensprijs van de UFK/UCC bekroont de beste Belgische film van het afgelopen jaar die het meest heeft bijgedragen tot de verrijking en de uitstraling van de Zevende Kunst. De UFK/UCC werd opgericht in 1954 en groepeert de Belgische filmrecensenten. Het belangrijkste doel van de vereniging is het ondersteunen van de artistieke en culturele waarden van de film, mede door het toekennen van jaarlijkse prijzen aan de bioscoopfilms. In 1955 werd een allereerste prijs gegeven aan Carosello Napoletano van regisseur Ettore Giannini.

Op deze avond werden ook de vijf finalisten bekend gemaakt die meedingen voor de UFK-UCC-Grote Prijs 2024 en verkozen zal worden op 6 januari. De namen zijn Anatomie D’une Chute van Justine Triet (distributeur: Paradiso Films), The Quiet Girl van Colm Bairéad (distributeur: Cinéart), Le Bleu De Caftan van Maryam Touzani (distributeur: Cinéart), Babylon van Damien Chazelle (distributeur: Paramount/Sony Pictures) en Perfect Days van Wim Wenders.

Related posts