Subscribe Now
Trending News

Blog Post

PRESS PLAY #4
PRESS PLAY (c) Image by Drazen Zigic on Freepik
Press Play

PRESS PLAY #4 

Een nieuwe Press Play en die beginnen we bij Kino Lorber. Op 19 maart verschijnt bij hen Target met een nieuwe 4K-scan op Blu-ray. Gene Hackman en Matt Dillon zijn vader en zoon die worden meegesleurd in een wereld vol internationale intriges in een spionagethriller boordevol actie. De film werd de derde samenwerking tussen de legendarische Gene Hackman en regisseur Arthur Penn (Bonnie and Clyde, Night Moves).


Eveneens op Kino Lorber verschijnt Secret Beyond The Door uit 1947 op Blu-ray, een Amerikaanse film noir thriller die een moderne bewerking is van het sprookje Blauwbaard, geregisseerd door Fritz Lang en met Joan Bennett in de hoofdrol. Dit film noir drama gaat over een vrouw die vermoedt dat haar nieuwe man, een architect, van plan is haar te vermoorden.

Ook bij Kino Lorber, maar dan op 4K verschijnt In & Out, een Amerikaanse komedie uit 1997 geregisseerd door Frank Oz met Kevin Kline, Tom Selleck, Joan Cusack, Matt Dillon, Debbie Reynolds, Bob Newhart, Shalom Harlow en Wilford Brimley in de hoofdrollen. Joan Cusack werd genomineerd voor een Academy Award voor Beste Bijrol voor haar rol, maar verloor van Kim Basinger in L.A. Confidential. De film werd geïnspireerd door de aangrijpende toespraak van Tom Hanks toen hij in 1994 zijn Oscar in ontvangst nam voor zijn rol in Philadelphia waarin hij zijn toneelschoolcoach Rawley Farnsworth en zijn vroegere klasgenoot John Gilkerson “twee van de beste homoseksuele Amerikanen” noemde. De film werd in die tijd vooral beroemd om de 12-seconden durende kus tussen Kevin Kline en Tom Selleck.


Kino Lorber brengt op 4K Changing Lanes uit, een Amerikaanse drama-thriller uit 2002, die geregisseerd werd door Roger Michell met in de hoofdrollen Ben Affleck en Samuel L. Jackson. De film volgt een succesvolle, jonge Wall Street-advocaat (Affleck) die per ongeluk met zijn auto in botsing komt met een wagen bestuurd door een herstellende alcoholische verzekeringsagent van middelbare leeftijd (Jackson). De film kreeg lovende kritieken en was een kassucces.


Ook op 4K en bij Kino Lorber is er The Manchurian Candidate uit 2004, een Amerikaanse neo-noir politieke thriller uit 2004 geregisseerd door Jonathan Demme. De film met Denzel Washington is gebaseerd op Richard Condons gelijknamige roman uit 1959 en een bewerking van de eerdere film uit 1962.

Ten slotte brengt Kino Lorber Rent-a-Cop uit, de Amerikaanse thrillerkomedie uit 1987 met Burt Reynolds en Liza Minnelli. Reynolds speelt een in ongenade gevallen politieagent, die als veiligheidsagent werkt en verliefd wordt op Minnelli, die een prostituee speelt. De film zorgde ervoor dat beide hoofdrolspelers genomineerd werden voor de Golden Raspberry Awards 1988 voor Slechtste Acteur en Slechtste Actrice.

Bij Paramount verschijnt op 26 maart Good Burger 2 op Blu-ray. Good Burger 2 is een Amerikaanse komediefilm uit 2023 met Kenan Thompson, Kel Mitchell en Jillian Bell in de hoofdrollen. Het is een vervolg op de film Good Burger uit 1997, een film gebaseerd op een comedysketch uit de Nickelodeon-serie All That.


Om de 20e verjaardag van Saw te vieren komt er een box uit met daarop alle10 films van de meest succesvolle horrorfranchise in de filmgeschiedenis – inclusief het nieuwste hoofdstuk, Saw X.

Paramount heeft King Kong uit 1976 op 4K aangekondigd. King Kong uit 1976 is een remake van de film uit 1933 over een reuzenaap die gevangen wordt en naar New York City gebracht om er tentoongesteld te worden. In de hoofdrollen zien we Jeff Bridges, Charles Grodin en Jessica Lange in haar eerste filmrol, met mechanische effecten van Carlo Rambaldi en make-upeffecten van Rick Baker, die ook het hoofdpersonage speelde.


Darksy Films brengt Stigmata uit 1999 op Blu-Ray in een Mediabook en standaard versie uit. De film van Rupert Wainwright gaat over een priester (Gabriel Byrne) die door het Vaticaan naar Brazilië gestuurd wordt om onderzoek te doen naar een bloed huilend Mariabeeld. Intussen vertoont Frankie Page (Patricia Arquette), een jonge atheïstische kapster, op een dag voor het eerst de tekenen van de stigmata, de wonden van Christus.

Eureka! Entertainment heeft twee martial arts-releases. Samurai Wolf 1 & 2 zijn twee spaghetti-westerns van Hideo Gosha met samoerai-invloeden. Ook is er When Taekwondo Strikes, een kung-fu classic van Angela Mao uit de gloriedagen van het genre. Het is voor de eerste keer dat deze films op Blu-ray uitkomen en beide bevatten een 2K-restauratie.

Eureka! heeft overigens ook haar releases van April aangekondigd. Het wordt wederom smullen voor de martial-arts fans, want China O’Brien met Cynthia Rothrock komt zowel op Blu-ray als 4K uit.


Ten slotte werd ook The Cat and the Canary van Paul Leni (The Man Who Laughs) aangekondigd. Deze film, die op Blu-ray wordt uitgebracht, wordt gezien als één van de belangrijkste en invloedrijkste films uit de vroege geschiedenis van de Amerikaanse genrecinema die de ‘old dark house’-formule perfectioneerde en de weg vrijmaakte voor de Universal-horrorcyclus van de jaren 1930.

Het Australische Umbrella heeft een hele hoop titels aangekondigd voor de komende maanden. Allereerst is er de futuristische Australische Tank Girl met Lori Petty, Malcolm McDowell, Naomi Watts en Ice-T als een kangoeroe! De film wordt uitgebracht in een speciale verpakking met onder andere een 48 pagina’s tellend boekje.


Vervolgens verschijnt Masters of the Universe, de superheldenfilm met Dolph Lundgren als He-Man die door het floppen het einde betekende van het Cannon-imperium. Ook deze uitgave komt met allerlei extra’s en een boekje.


Liefhebbers van het blaxploitation-genre en Pam Grier (Jackie Brown) zullen blij zijn met de Blu-ray van Coffy. De film werd eerder uitgebracht door Arrow Video, maar de Umbrella-release komt er met heel wat extra’s op de disk en prullaria zoals postkaarten, een poster en een boekje.


Ook op Umbrella verschijnt Ransom (ook bekend als The Terrorists), een 70’s actiefilm met Sean Connery die de Britse ambassadeur moet zien te redden uit de klauwen van een bende kidnappers. In deze film speelt ook Ian McShane mee. De release heeft onder andere een interview met connaisseur Kim Newman als extra. Ten slotte is er nog de release van Time Addicts, een Australische sciencefictionprent.

Op 26 februari brengt Studio Canal A Kid For Two Farthings uit, een Britse komedie-dramafilm uit 1955 geregisseerd door Carol Reed. Het scenario werd bewerkt door Wolf Mankowitz naar zijn gelijknamige roman uit 1953. De film speelt zich af in een Londense lagere klasse gemeenschap van kleine winkeltjes en rommelmarkten. Joe, een kleine jongen, woont bij zijn moeder, Joanna (Celia Johnson) die werkt in de Kandinsky-kleermakerij. Joe is onschuldig en vastbesloten om de wensen van zijn arme, hardwerkende buren te helpen verwezenlijken.


Shout Factory releaset binnenkort Rolling Thunder uit 1977 op 4K. Deze Amerikaanse psychologische thrillerfilm werd geregisseerd door John Flynn naar een scenario van Paul Schrader en Heywood Gould. De film werd geprezen voor zijn actiescènes, sfeer, regie, muziek en castprestaties. Er was echter heel wat kritiek op het tempo en de gewelddadige climax. We volgen majoor Charles Rane die terugkeert naar San Antonio na zeven jaar als krijgsgevangene in Hanoi te hebben doorgebracht, en er een heel ander thuis vindt dan deze die hij verliet.


Ook op Shout Factory komt The Faculty uit 1998 op 4K uit. The Faculty is een Amerikaanse sciencefictionhorrorfilm uit 1998 van Robert Rodriguez met in de hoofdrollen Jordana Brewster, Clea DuVall, Laura Harris, Josh Hartnett, Shawn Hatosy, Famke Janssen, Piper Laurie, Bebe Neuwirth, Robert Patrick, Usher Raymond, Jon Stewart en Elijah Wood. Buitenaardse parasieten proberen de faculteitleerlingen één voor één te infecteren. Brrrrr!

101 Films presenteert Fear City (1984) van Abel Ferrara op Blu-ray. Deze gelimiteerde uitgave bevat zowel de bioscoopversie als de director’s cut. Na het succes van The Driller Killer en Ms. 45 keerde Ferrara terug naar zijn geboortestad New York om er Fear City te regisseren. De film werd oorspronkelijk uitgebracht door 20th Century Fox met een cast van eighties-sterren, waaronder Tom Berenger, Melanie Griffith en Billy Dee Williams. De studio besloot dat er te veel naakt, seks, geweld en hard drugs in zat waardoor de film naar het onafhankelijke Aquarius Releasing werd doorgeschoven. Fear City speelt zich af in Ferrara’s kenmerkende nachtmerrieachtige visie op New York City en duikt in de louche onderbuik van de stad in de jaren 80. Deze spannende, erotische neo-noir, gefilmd op locatie in de smerige kroegen en achtersteegjes van Times Square, vertelt het verhaal van een brute moordenaar die het gemunt heeft op de strippers van de stad en de voormalige bokser en agent die erop uit is om ze te vangen.


Tot de volgende Press Play!

Related posts