Subscribe Now
Trending News

Blog Post

ARGYLLE
ARGYLLE (c) The Movie Database (TMDB)
Bioscoop

ARGYLLE 

Uit de koker van Kingsman-bedenker Matthew Vaughn (Kingsman: the secret service, Kingsman: the golden circle en The king’s man) ontsproot een nieuwe komische spionnenfilm.

Elly Conway (Bryce Dallas Howard – Jurassic World, The help, Manderlay), een teruggetrokken schrijfster van een reeks spionageromans die draaien rond de spion Argylle (Henry Cavill – Man of steel, The witcher), woont met haar kat Alfie in een gigantische villa aan een meer waar ze haar boeken schrijft.

Argylle
ARGYLLE (c) The Movie Database (TMDB)

Wanneer ze de trein neemt om haar moeder te bezoeken en aangevallen wordt, wordt ze gered door de echte spion Aidan (Sam Rockwell – Moon, Fosse/Verdon) die haar meedeelt dat wat ze in haar boeken beschrijft, voorspellingen zijn van wat het sinistere Syndicate in realiteit uitspookt – en dat deze hierdoor naar haar op zoek zijn. Haar hele wereld wordt overhoop gehaald en samen met Aidan (en haar kat Alfie) zal ze eerst op de vlucht slaan voor het Syndicate, alvorens ze samen de strijd ermee zullen aanbinden.

Argylle is net als de Kingsman-franchise een komische actiefilm geworden met toch enkele memorabele actiescènes. Zo is het gevecht in de trein waar Aidan Elly redt echt superieur aan wat ze vorig jaar in Bullet train probeerden en de schaatsscène moet je gezien hebben om het te geloven. Dat er dan wat schoonheidsfoutjes (reizen zonder paspoort in deze tijd?) in de film zitten, neem je voor lief.

Argylle
ARGYLLE (c) The Movie Database (TMDB)

Bryce Dallas Howard geeft echt alles in haar rol en Sam Rockwell is een goeie sidekick voor dit personage. Dat de grote baas van het Syndicate en booswicht in de film wordt gespeeld door Bryan Cranston zal fans van Breaking Bad zeker kunnen bekoren. Ook Catherine O’Hara (Schitt’s Creek, Home alone) weet te overtuigen in haar bijrol. En om de jongere generatie te plezieren, is Dua Lipa van de partij – zij het maar heel even.

Op de soundtrack valt vooral het nummer Now and then van The Beatles op, het nummer dat eind vorig jaar met veel poeha gelanceerd werd als zijnde gemaakt met A.I. met medewerking van Paul McCartney en Ringo Starr, gebaseerd op een demo van John Lennon uit 1978. Het wordt het leitmotiv van de film en zal in je hoofd blijven rondspoken lang nadat de credits gedaan zijn.

Grootste scènesteler in de film is kat Alfie (in het ware leven Chip, de kat van regisseur Vaughn en zijn echtgenote Claudia Schiffer) die ook alle aandacht naar zich toezoog op de wereldpremière van de film in Londen toen Schiffer er verscheen met Chip in de kenmerkende bubbelrugzak uit de film – wat haar trouwens heel wat kritiek opleverde want wat heeft een kat op een rode loper te zoeken? Niets, inderdaad.

Argylle
ARGYLLE (c) The Movie Database (TMDB)

Verwacht hier dus geen grote auteurscinema, Argylle is niet meer of minder dan een hele leuke actiekomedie waar je met een goed gevoel buiten komt. En dat mag ook wel eens.

Oh ja, blijf zeker zitten voor de aftiteling want we krijgen een post credit scène die misschien wel hint naar een vervolg…


GENRE: Actie, Thriller, Komedie
JAAR: 2024
REGISSEUR: Matthew Vaughn
CAST: Bryce Dallas Howard, Sam Rockwell, Henry Cavill, Samuel L. Jackson, Bryan Cranston, Catherine O’Hara, Sofia Boutella, John Cena, Dua Lipa, Ariana DeBose
LAND: USA, Verenigd Koninkrijk
SPEELDUUR: 139 minuten

Related posts