Subscribe Now
Trending News

Blog Post

PRESS PLAY #5
PRESS PLAY (c) Image by pikisuperstar on Freepik
Press Play

PRESS PLAY #5 

Ondertussen zijn we reeds aan de vijfde editie van Press Play toe, het wekelijks onderonsje van Fast Forward met filmfreaks die trouw zweren bij de fysieke media en ook deze week zijn weer heel wat titels verschenen.

We beginnen met Kino Lorber die in hun Studio Classics-reeks de 4K hebben aangekondigd van No Way Out, de Amerikaanse neo-noir/actiethriller uit 1987 geregisseerd door Roger Donaldson met Kevin Costner, Gene Hackman, Will Patton en Sean Young in de hoofdrollen. De film is gebaseerd op de roman The Big Clock uit 1946 van Kenneth Fearing, en is eerder verfilmd als The Big Clock (1948) en Police Python 357 (1976).

Disney brengt een beetje onverwachts TRON: Legacy uit 2010 op 4K uit. De film is een vervolg op de film TRON uit 1982 en is het regiedebuut van Joseph Kosinski. Jeff Bridges speelt wederom de rol van Kevin Flynn en Clu. Garrett Hedlund speelt Flynn’s zoon Sam.
De film werd destijds uitgebracht in 3D.


Arrow Video heeft ook een paar nieuwe releases klaar. De belangrijkste is Basket Case uit 1982, het speelfilmdebuut van regisseur Frank Henenlotter (Brain Damage, Frankenhooker), die nu voor het eerst op 4K UHD uitgebracht is. Basket Case is één van de meest populaire culttitels uit de jaren 80.

In de Arrow Academy-reeks verschijnt That Cold Day in the Park van Robert Altman, die vaak gezien wordt als de eerste echte ‘Altman-film’. Het is een stijlvolle voorbode van de thema’s die zouden doorklinken in veel van de latere meesterwerken van de regisseur, zoals Images en 3 Women. De film gaat over Frances Austen (Sandy Dennis, Academy Award-winnares voor Who’s Afraid of Virginia Woolf?), een teruggetrokken maagd die afgeschermd leeft van de seksuele revolutie die buiten haar deur plaatsvindt en plotseling geobsedeerd geraakt oor een raadselachtige 19-jarige jongen die ze op een bankje in het park ziet zitten. De kille locaties in Vancouver zijn fantastisch in beeld gebracht door László Kovács, die in hetzelfde jaar Easy Rider opnam.

Van een heel andere orde, maar ook op Arrow is Behind Covent Walls van de Poolse provocateur Walerian Borowczyk. Deze erotisch, kleurrijk en zeer geladen film bevat baanbrekend cinematografiewerk van Luciano Tovoli (Suspiria) en werd ook de laatste film van Borowczyks vrouw, Ligia Branice.

Op 16 april brengt Shout! Factory de anime Blue Giant uit. Dai Miyamoto’s leven verandert als hij jazz ontdekt. Hij pakt een tenorsaxofoon en oefent elke dag. Nadat hij zijn geboortestad Sendai heeft verlaten, zoekt hij een muziekcarrière in Tokio met de hulp van zijn vriend Shunji. Op een dag speelt Dai gepassioneerd vanuit zijn hart en overtuigt hij de getalenteerde pianiste Yukinori om samen een band te beginnen. Blue Giant van Yuzuru Tachikawa is gebaseerd op de manga van Shinichi Ishizuka en is een ontroerende ode aan de kracht van jazz met originele muziek van HIROMI.

Eveneens op 16 april en op Shout Factory! verschijnt Affliction van Paul Schrader uit 1997.
James Coburn, Nick Nolte, Sissy Spacek en Willem Dafoe zorgen voor de hoofdrollen. Wanneer gebeurtenissen de rust in zijn kleine stadje verstoren, wordt Wade Whitehouse (Nolte) met de hulp van zijn nieuwe vriendin (Spacek) gedwongen om zijn verleden onder ogen te zien en zijn leven te onderzoeken. Hij is vastbesloten om de leegte op te vullen, maar hij moet het opnemen tegen de demonen uit zijn jeugd. Affliction wordt door de undergroundpers gezien als een Amerikaanse klassieker.

Op 11 maart verschijnt op Studio Canal Room At The Top. Jack Claytons speelfilmdebuut uit 1959 maakte de weg vrij voor de Britse New Wave en wordt beschouwd als een van de eerste kitchen sink dramas. Met Laurence Harvey en Simone Signoret in de hoofdrollen werd Room At The Top genomineerd voor zes Academy Awards en won er twee: Beste Actrice (Signoret) en Beste Aangepaste Scenario.


Vanaf 29 februari is Saw X in de Benelux via Belga Home Video beschikbaar. John Kramer (Tobin Bell) is terug. Saw X wordt Jigsaws meest persoonlijke spel ooit. Na de gebeurtenissen in Saw 1 reist John naar Mexico. Hij hoopt dat een experimentele procedure hem kankervrij zal maken. Wanneer hij ontdekt dat de hele organisatie één grote zwendel is, is hij uit op wraak.

We gaan eruit met de nieuwste releases op Vinegar Syndrome. Op 4K verschijnt Phase IV, de enige speelfilm die geregisseerd werd door de veelgeprezen grafisch kunstenaar Saul Bass. De film is een mijlpaal op het gebied van sciencefiction uit de jaren zeventig. Het is een combinatie van aangrijpende beelden, gefotografeerd door Dick Bush (Sorcerer) samen met natuurfotograaf Ken Middleham. De film heeft Nigel Davenport (Chariots of Fire), Michael Murphy (Nashville) en Lynne Frederick (Schizo) in de hoofdrollen en met een betoverende muziekscore van Brian Gascoigne, een pionier op het gebied van elektronische muziek.


Spanish Blood Bath is een boxset met 3 Spaanse giallo’s. Night Of The Skull (La noche de los asesinos) is een van de weinige traditionele gialli die geregisseerd werd door Jess Franco (Venus in Furs) en speelt zich af in Louisiana. Ook Violent Blood Bath van Jorge Grau (The Blood Spattered Bride) en The Fish With The Eyes Of Gold (El pez de los ojos de oro) van Pedro Luis Ramírez (School of Death) zitten in de box.



The Playgirls And The Vampire (L’ultima preda del vampiro) is een baanbrekend stuk in de geschiedenis van de meer erotisch getinte Italiaanse gotische horror en komt uit op Blu-ray. Het is de enige horrorfilm van Piero Regnoli (schrijver van Demonia en Burial Ground). In de hoofdrollen zitten Walter Brandi (Bloody Pit of Horror), Lyla Rocco (One Step to Eternity) en Alfredo Rizzo (The Beast in Heat), en met de opvallende zwart-wit fotografie van Aldo Greci (Play Motel).


A Man Called Hero komt ook uit op Blu-ray. De film is losjes gebaseerd op de populaire Chinese Hero: Tales of the Blood Sword-stripserie en is geregisseerd door een van de meest populaire regisseurs van Hongkong, Andrew Lau (Infernal Affairs, Initial D). Het is een episch verhaal over wraak en verlossing, dat vooral wordt verteld door middel van flashbacks en dat deels wordt herinnerd vanwege de cinematografie in stripboekstijl en de innovatieve effecten.


5 Card Stud van de veelgeprezen westernregisseur Henry Hathaway (True Grit) is de laatste release op Vinegar Syndrome. Een creatieve mix van ouderwetse Hollywoodwesterns met een whodunit vol onverwachte wendingen. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Robert Mitchum (The Night of the Hunter), Dean Martin (Ocean’s 11), cultkarakteracteur Roddy McDowell (Fright Night), Inger Stevens en de toekomstige superster Yaphet Kotto (Alien).


Tot de volgende Press Play!

Related posts