Subscribe Now
Trending News

Blog Post

A24 KOOPT NIEUWE FILM VAN PAOLO SORRENTINO OP
PAOLO SORRENTINO (c) Pietro Luca Cassarino - CC BY-SA 4.0
Nieuws

A24 KOOPT NIEUWE FILM VAN PAOLO SORRENTINO OP 

Paolo Sorrentino’s Parthenope, die in wereldpremière gaat op het 77e filmfestival van Cannes, is opgekocht door A24. De film volgt Parthenope, die in 1950 in Napels werd geboren en tijdens de lange zomers van haar jeugd op zoek gaat naar geluk. Ze wordt verliefd op haar geboortestad en de vele gedenkwaardige personages.

Gary Oldman zit in de cast van Parthenope. Of het een grote rol of bijrol is, valt nog te bezien volgens Deadline. Er wordt gezegd dat dit een verhaal is met een mozaïek aan personages.
Sorrentino’s nieuwste film zou gebaseerd zijn op een Napolitaanse legende: De Sirene van Parthenope. In werkelijkheid zou de Sirene slechts het beginpunt zijn van Sorrentino’s mysterieuze nieuwe film. Het verhaal zou door verschillende Napolitaanse tijdperken gaan, door de tijd reizen en thema’s aansnijden zoals dat van de San Gennaro.

De cast bestaat naast Oldman uit Celeste Dalla Porta, Silvia Degrandi, Isabella Ferrari, Lorenzo Gleijeses, Peppe Lanzetta, Silvio Orlando, Luisa Ranieri, Stefania Sandrelli, Alfonso Santagata, Nello Mascia en Biagio Izzo.

Sorrentino won met The Hand of God de Grote Juryprijs in Venetië en werd genomineerd voor Beste Internationale Film bij de Oscars. Andere opmerkelijke werken in zijn filmografie zijn The Great Beauty en Il Divo.

Related posts