Subscribe Now
Trending News

Blog Post

TRIGGER WARNING
JESSICA ALBA in TRIGGER WARNING (c) The Movie Database (TMDB)
Streaming

TRIGGER WARNING 

Volgens de statistieken is Trigger Warning één van de meest bekeken eigen producties op Netflix. Het zegt helaas evenveel over de kwaliteit van hun films als over de smaak van degenen die Netflix zien als het enige Mekka voor cinefiel vertier.

Net zoals men het met Jennifer Lopez doet, wil Netflix ook de carrière van Jessica Alba nieuw leven inblazen door haar de hoofdrol te gunnen in een actiefilm. Lopez kan nog enigszins acteren, maar dat is moeilijk van Alba te zeggen. Het is reeds meer dan tien jaar geleden dat de Amerikaanse nog in een noemenswaardige film te zien was. En als we heel eerlijk zijn, stelt haar filmografie op Sin City na maar weinig voor, tenzij je iets ziet in de Spy Kids-franchise.

JESSICA ALBA in TRIGGER WARNING (c) The Movie Database (TMDB)
JESSICA ALBA in TRIGGER WARNING (c) The Movie Database (TMDB)

Voor Netflix lijkt dit geen probleem te zijn, want onder het motto “we maken een ongeïnspireerde actiefilm met een bekende kop” krijgen we dus deze Trigger Warning. Het slappe scenario kwam van Josh Olson, de schrijver van onder meer A History of Violence en Joe Dante, de host van de invloedrijke podcast The Movies That Made Me. Het zijn referenties die er niet toe doen bij deze oersaaie film.

Alba is een militair die na een missie in Syrië de moord op haar vader wil uitklaren. Tijdens het onderzoek valt ze van het ene cliché in het andere en helaas voor de kijker ook in de verveling. Er wordt wat geschoten, er worden wat kraakbeenderen tot moes geslagen maar voor de rest heeft Trigger Warning niet meer om het lijf dan een Steven Seagal-vehikel, inclusief de infantiele dialogen. Actie zonder spanning en vooral het soort film dat zijn kijker door zowel dwaze toevalligheden als de onkunde van Alba geen seconde serieus neemt.

Genre: actie
Jaar: 2024
Regisseur: Mouly Surya
Cast: Jessica Alba, Mark Webber, Tone Bell, Jake Weary, Gabriel Basso, Anthony Michael Hall
Land: USA
Speelduur: 106 minuten

Related posts