Subscribe Now
Trending News

Blog Post

The wrath of Becky
THE WRATH OF BECKY (c) The Movie Database (TMDB)
Bioscoop

The wrath of Becky 

The Wrath of Becky is de tweede film waarin Lulu Wilson de titulaire Becky speelt. Het is een klein wonder dat de film in onze zalen speelt. De eerste film, Becky (2020)kwam ten midden van de coronapandemie uit in een bescheiden aantal Amerikaanse drive thru cinemas en via Video On Demand. Veel geld bracht de film niet op, maar gezien de omstandigheden was het een klein succes. Internationaal was dit helaas niet het geval. 

Dit zegt weinig over de kwaliteit van de film. Hoewel Becky geen meesterwerk was, was het een aardig competente en bloedige wraakfilm die zich wist te onderscheiden door een goede performance van de jonge Lulu Wilson. Met The Wrath of Becky, krijgt Becky een tweede kans om de harten van het cinemapubliek te veroveren. Helaas zit de timing tegen. In een zomer vol grote releases is de kans heel klein dat deze film een kassucces wordt. Jammer, want wie zich wel aan een bezoekje waagt, zou wel eens aangenaam verrast kunnen worden.

The Wrath of Becky speelt zich drie jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. Nadat Becky wraak nam op op de neonazi’s die haar vader hadden vermoord, is ze op de vlucht voor pleegzorg. Ondertussen is ze 16 jaar oud en vond ze onderdak bij Elena, een oudere vrouw met wie ze een vriendschapsband opbouwde. Wanneer Becky het aan de stok krijgt met een groepje extreemrechtse incels, belandt ze opnieuw in een nachtmerrie: Elena wordt vermoord, haar hond wordt gestolen en Becky wordt voor dood achtergelaten. Wanneer ze ontwaakt gaat ze John Wick-gewijs uit op een bloedig wraakpad.

LULU WILSON
LULU WILSON in THE WRATH OF BECKY (c) The Movie Database (TMDB)


De vertolkingen zijn over het algemeen beter dan in Becky (2020). Actrice Lulu Wilson is opnieuw heel sterk. Dat was ze ook in de vorige film. Maar als je het aan ons vraagt, heeft ze die vertolking overtroffen. Het is duidelijk dat ze zich amuseert met haar rol en dit enthousiasme slaat over op het publiek. Een ander hoogtepunt is de geradicaliseerde oorlogsveteraan Darryl, gespeeld door Sean William Scott. Hiermee bewijst de man dat zijn bereik als acteur groter is dan we soms vermoeden. Hoewel zijn karakterontwikkeling nergens echt naartoe gaat, vertolkt Scott zijn personage tegen zijn typecasting in met broodnodig charisma. 

Waar de film wel een paar steken laat vallen is in het script. De grootste zonde is dat schrijver-regisseursduo Matt Angel en Suzanne Coote er niet echt in slagen om het verhaal op een coherente manier te vertellen. Heel opvallend is bijvoorbeeld hoe het vertelperspectief doorheen de film verandert. Aan het begin van de film is Lulu Wilson in de vorm van een verteller aanwezig om duiding te geven bij de gebeurtenissen in de film. In combinatie met het simpele plot komt deze keuze heel onnodig en soms zelf betuttelend over. Deze narratieve strategie verdwijnt in de tweede helft van de film zonder dat het motief hiervoor duidelijk is. Hoewel deze evolutie de film er alleen maar beter op maakt, hebben wij er het raden naar waarom de verteller niet tout court uit het script werd geschrapt. Verder flowt het verhaal niet altijd even goed en zijn sommige beslissingen die personages maken ronduit absurd en uit karakter.

LULU WILSON
LULU WILSON in THE WRATH OF BECKY (c) The Movie Database (TMDB)

Waar Angel en Coote dan wel weer in slagen is de film te lakken met een nodige dosis humor. De film is opvallend grappiger dan haar voorganger. Ondanks dat The Wrath of Becky een paar beladen thema’s behandelt, neemt het zich nooit helemaal serieus en durft ze speels uit de hoek te komen in verhaal en executie. Hoewel soms nochalant, werkt dit ontwapenend waardoor de film volgens ons voor niemand echt aanstootgevend wordt. Angel en Coote beweren dat ze zich lieten inspireren door Kick Ass en de films van Edgar Wright. Het duo slaagt er in om deze inspirate te doen rijmen met de gore die typerend was aan de eerste film. 

Ondanks dat The Wrath of Becky initieel struikelt over een nalatig script, is het op vele vlakken een verbetering op zijn voorganger. Kunst is het zeker niet, maar wat het wel is, is entertainment. The Wrath of Becky is over the top, ongenuanceerd en plezierig. De film zal gezien de moordende concurrentie van de zomerblockbusters waarschijnlijk geen hoge toppen scheren aan de kassa. Maar deze slasherkomedie is zeker geen slechte keuze voor iedereen die nood heeft aan bloedig en hersenloos vertier.

GENRE: slasherkomedie
JAAR: 2023
REGISSEUR: Matt Angel, Suzanne Coote
CAST: Lulu Wilson, Seann William Scott, Denise Burse, Jill Larson, Michael Sirow, Aaron Dalla Villa
LAND : USA

Related posts