Subscribe Now
Trending News

Blog Post

LES AMANDIERS
LES AMANDIERS (c) The Movie Database (TMDB)
Streaming

LES AMANDIERS 

De in Turijn geboren Valeria Bruni Tedeschi is zeker geen onbekende. Naast een getalenteerde actrice (La Pazza Gioia, La Fracture, Été 85), scenariste slash regisseuse (Les Estivants, Un Château en Italie, Actrices) is ze ook nog de zus van model, singer-songwriter en ex-first lady van Frankrijk Carla Bruni.

LES AMANDIERS
LES AMANDIERS (c) The Movie Database (TMDB)

Hoewel ze in haar nieuwe en zevende speelfilm Les Amandiers achter de camera staat, draait het verhaal toch helemaal rond Valeria’s eigen verleden, meer bepaald over haar studententijd aan het vermaarde Théâtre des Amandiers (centre dramatique national) in Nanterre. Daar zijn de toelatingsproeven onverbiddelijk. De twaalf studenten die midden jaren ’80 wel mogen beginnen aan de school hebben geluk. Zij reizen naar New York om er te schitteren in een theaterproductie, geregisseerd door de legendarische theater- en filmmaker Patrice Chéreau (Intimacy, La Reine Margot, Son Frère).

LES AMANDIERS
LES AMANDIERS (c) The Movie Database (TMDB)

Als jonge twintigers beleven ze in hun passie, spel en liefdes grootse momenten en eerste tragedies van het leven, zeker wanneer aids moordend toeslaat. Bij de première van de film in Cannes werd de prestatie van Louyis Garrel in de rol van Chéreau, bewierookt maar het is vooral de Frans-Fins-Poolse actrice Nadia Tereszkiewicz die in dit levendige, energieke en dynamische groepsportret dat een gevoelige ode brengt aan de acteerkunst (en vooral aan de leermeesters) in de huid kruipt van de jonge Valeria Bruni Tedeschi, een heel diepe indruk nalaat. Deze realistische en intense kroniek is nu te streamen via diverse platformen.

GENRE: drama, komedie
JAAR: 2022
REGISSEUR: Valeria Bruni Tedeschi
CAST: Louis Garrel, Nadia Tereszkiewicz, Micha Lescot, Sofiane Bennacer
LAND: Frankrijk, Italië

Related posts