Subscribe Now
Trending News

Blog Post

PRESS PLAY #13
PRESS PLAY (c) Image by freepik
Press Play

PRESS PLAY #13 

De nieuwe Press Play beginnen we met een karrevracht releases van Vinegar Syndrome en van haar partnerlabels. De eerste titel is Lady Reporter die eerder al op Eureka! verscheen. Cynthia Rothrock’s eerste hoofdrol was ook de eerste (en tot op vandaag de enige) keer dat een westerse actrice een hoofdrol had in een Hong Kong-film. Rothrock speelt Cindy, de vrouwelijke verslaggeefster die een gewetenloze krantenredacteur (Ronny Yu) moet onderzoeken. Samen met Elizabeth Lee nemen de twee het op tegen een aantal tegenstanders die worden gespeeld door enkele van de beste slechteriken uit de jaren 80 waaronder Billy Chow, Jeff Falcon en Vincent Lyn.


Op 4K verschijnt Witch Story, een Italiaanse horrorfilm uit 1989 geregisseerd door Alessandro Capone. De film speelt zich af op het platteland van Florida. Nadat ze haar duivelse erfenis heeft doorgegeven aan een kind, wordt een heks levend verbrand door de lokale bevolking. Vijftig jaar later komen verschillende tieners samen in het huis waar de heks ooit woonde en dat loopt niet al te goed af.


Verder verschijnt op Blu-ray Delusion (ook bekend als The House Where Death Lives) een Amerikaanse psychologische horror- en slasherfilm uit 1980 geregisseerd door Alan Beattie, met Patricia Pearcy, Joseph Cotten, David Hayward en John Dukakis in de hoofdrollen.


Ook op Vinegar Syndrome komt Kinski Paganini ofwel Paganini uit, een biografische film uit 1989 die werd geschreven en geregisseerd door Klaus Kinski. Het is gebaseerd op het leven en de carrière van componist en virtuoos violist Niccolò Paganini. Het was Kinski’s laatste film voor zijn dood in 1991. Kinski vond dat hij en Paganini een vergelijkbaar leven hadden geleid en beiden gaven “demonische” vertolkingen wat vaak tot grote controverse leidden.


Cinématographe heeft ook een nieuwe Blu-ray uit. Dit keer een vergeten werk van een van Amerika’s grootste levende filmmakers, Paul Schrader en wel zijn indrukwekkende theologische karakterstudie Touch uit 1997. Met een cast die wordt aangevoerd door Bridget Fonda, Christopher Walken en Tom Arnold.


Voor kinderen over de hele wereld is muziek vaak de enige redding wanneer de pijn en angst van het tienerleven te veel wordt om te dragen. Yuichi (Hayato Ichihara) aanbidt Lily Chou-Chou, een Bjork-achtige chanteuse wiens epische muziek weelderig en transcendent is. Yuichi leeft alleen voor Lily Chou-Chou’s grote concert in Tokio, waar de leugens en het geweld kunnen worden weggewassen door de aanwezigheid van zijn godin en haar krachtige muziek. Maar het lot heeft nog een obstakel in petto voor Lily’s toegewijde fan. Dit is in een notendop het verhaal van All About Lily Chou Chou die uitgebracht wordt op Film Movement.


Yellow Veil Pictures zorgt voor de release van Daniel Isn’t Real, een Amerikaanse psychologische horrorfilm uit 2019 geregisseerd door Adam Egypt Mortimer met Miles Robbins, Patrick Schwarzenegger, Sasha Lane, Mary Stuart Masterson, Hannah Marks, Chukwudi Iwuji en Peter McRobbie. Een verwarde eerstejaars student, Luke, heeft te maken met een gewelddadig familietrauma. Hij roept zijn charismatische denkbeeldige jeugdvriend Daniel weer tot leven om hem te helpen, maar hij beseft niet hoe gevaarlijk Daniel is.


Utopia brengt Drift van Anthony Chen uit. Jacqueline (Cynthia Erivo), een jonge vluchtelinge, belandt alleen en berooid op een Grieks eiland, waar ze eerst probeert te overleven en daarna haar verleden probeert te verwerken. Terwijl ze haar krachten verzamelt, begint ze een vriendschap met een reisleidster (Alia Shawkat) en samen vinden ze de veerkracht om verder te gaan.


Voor Canadian International wordt het deze maand The Great Land Of Small. Gewapend met een zak goudstof en vijf magische spreuken verlaat de goedhartige dwerg Fritz (Twin Peaks‘ Michael J. Anderson) zijn huis om de bedoelingen van mensen te testen. Regisseur Vojtěch Jasný (The Cassandra Cat) vond op de een of andere manier zijn weg naar Quebec om dit vijfde deel in de Tales for All-serie van producent Rock Demers te regisseren. Een low budget riff op The Wizard of Oz en The NeverEnding Story.


Factory 25 brengt Quantum Cowboys uit. Twee ongelukkige zwervers, Frank (Kiowa Gordon) en Bruno (John Way), werken samen met Linde (Lily Gladstone) om haar land terug te krijgen en trekken door het zuiden van Arizona in 1870 om een grensmuzikant te vinden. De complexe kwantumtijdtheorie wordt vermengd met filosofische overpeinzingen over kunst als de manier waarop we de Amerikaanse geschiedenis begrijpen en met veel vuurgevechten, paarden, danszalen, cactussen en saloons.


American Genre Film Archive brengt de Blu-ray Hey Folks! It’s the Intermission Time Video Party! uit.


De Deaf Crocodile-release wordt Kin-Dza-Dza! Stel je gewoon voor dat Andrei Tarkovsky The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy van Douglas Adams regisseert en je komt in de buurt van de existentiële en  louche sciencefictionkomedie Kin-Dza-Dza! uit het Sovjettijdperk. Twee doorsnee Moskovieten – een welbespraakte bouwvakker (Stanislav Lyubshin) en een Georgische student met een vioolkoffer (Leo Gabriadze) – ontmoeten een vreemde dakloze man op straat die vraagt: “Vertel me het nummer van je planeet in de Tentura?”. In een flits worden ze door het heelal geteleporteerd naar de planeet Pluke in het Kin-Dza-Dza sterrenstelsel – een Tatooine-achtige woestijnwereld waarvan de inwoners hilarisch non-communicatief zijn (hun belangrijkste woorden zijn “ku” voor goed en “kyu” voor heel slecht) en waar gewone houten lucifers enorm waardevol zijn. De film is een absurdistische mix van Kurt Vonnegut, Monty Python, Samuel Beckett en Jodorowsky’s nooit gemaakte Dune.

Saturn’s Core gaat voor Mom N’ Pop: The Indie Video Store Boom of the ’80s / ’90s. Een weemoedige documentaire over de razendsnelle opkomst en geleidelijke ondergang van de onafhankelijke buurtvideotheek. Verscholen in winkelcentra, zonnestudio’s, benzinestations en supermarkten in het hele land, werd de Mom & Pop videotheek het mekka voor film- en videogame fanaten. Eigenaars en werknemers van videotheken, maar ook filmmakers, podcasters en verzamelaars bespreken de excentriciteiten van de regionale videospots die voor altijd een onuitwisbare stempel op hun leven hebben gedrukt.


Bleeding Skull brengt The Other Dimension and the Films of Fabio Salerno uit. Fabio Salerno’s films dichten de kloof tussen dromen en werkelijkheid en zijn de ontbrekende schakel tussen Dario Argento en George & Mike Kuchar. The Other Dimension And The Films Of Fabio Salerno is een 2-disc set met de complete filmografie van wijlen Salerno.

Shout Factory brengt in hun Shout Select-reeks Matinee op 4K uit, de Amerikaanse komedie uit 1993 geregisseerd door Joe Dante. Het gaat over een William Castle-achtige onafhankelijke filmmaker, met het Amerikaanse thuisfront tijdens de Cubaanse Raketcrisis als achtergrond. In de film spelen John Goodman, Cathy Moriarty, Simon Fenton, Omri Katz, Lisa Jakub, Robert Picardo, Kellie Martin en Jesse White (in zijn laatste filmrol). Ondanks lovende kritieken mislukte de film aan de kassa.

Eveneens op 4K en op Shout Factory verschijnt RoboCop 2 van Irvin Kershner met in de hoofdrollen Peter Weller, Nancy Allen, Dan O’Herlihy, Belinda Bauer, Tom Noonan en Gabriel Damon. Het is het vervolg op de film RoboCop uit 1987, het tweede deel in de RoboCop-franchise en de laatste met Weller. Het plot speelt zich af in een dystopisch Detroit en volgt RoboCop (Weller) terwijl hij verwikkeld raakt in een plan van Omni Consumer Products om de stad failliet te laten gaan en over te nemen, daarnaast hij ook vecht tegen de verspreiding van de straatdrug Nuke.


Eveneens op 4K – en op Shout Factory – verschijnt de remake van RoboCop uit 2014 geregisseerd door José Padilha. In de film speelt Joel Kinnaman de hoofdrol, met Gary Oldman, Michael Keaton, Samuel L. Jackson, Abbie Cornish, Jackie Earle Haley, Michael K. Williams, Jennifer Ehle en Jay Baruchel in bijrollen.

We sluiten af met de nieuwe aankondigingen van Radiance, en dat zijn er vijf als je partnerlabel Raro Video erbij telt. Allereerst is er Eighteen Years In Prison. Kawada wordt in de gevangenis gegooid in het naoorlogse Japan en is vastbesloten om te ontsnappen aan de hel van de gevangenis en het dictatoriale bewind van de bewaker (Tomisaburo Wakayama, Big Time Gambling Boss). Eighteen Years in Prison is met de kenmerkende visuele flair gefilmd door Tai Kato en is een keiharde genreklassieker.


Vervolgens is er de Franse classic Tchao Pantin van Claude Berri. De kleine dealer Bensoussan sluit op een nacht een onwaarschijnlijke vriendschap met pompbediende Lambert bij het ontwijken van de politie. Wanneer Bensoussan in de problemen komt, voelt Lambert zich verantwoordelijk voor de jonge rakker. Deze in regen gedrenkte neo-noir won een groot aantal prestigieuze César Awards, waaronder prijzen voor beide hoofdrolspelers.


Verder verschijnt The Landlord. In het briljante debuut van Hal Ashby koopt Beau Bridges een appartementencomplex met het idee er een vrijgezellenflat van te maken. In plaats daarvan sluit hij vriendschap met de bewoners en wordt hij hun huisbaas. The Landlord is een satire geschreven door Bill Gunn (Ganja & Hess) en prachtig gefilmd door Gordon Willis (The Godfather).

Ten slotte komt Mississippi Mermaid uit. Francois Truffaut wendt zich opnieuw tot Cornell Woolrich (The Bride Wore Black, Rear Window) voor deze weelderige neo-noir. Met Jean-Paul Belmondo in de hoofdrol als een plantagebaas die op zoek is naar een vrouw. Catherine Deneuve arriveert als antwoord op zijn advertentie, maar niet alles is wat ze lijkt.

Op Raro Video komt Revenge Of The Blood Beast uit van Michael Reeves (The Witchfinder General). Een combinatie van komedie en horror met Barbara Steele en Ian Ogilvy in de hoofdrollen.

Related posts