Subscribe Now
Trending News

Blog Post

MOTHERS’ INSTINCT
MOTHERS' INSTINCT (C) THE MOVIE DATABASE (TMDB)
Bioscoop

MOTHERS’ INSTINCT 

Wanneer een Belgische film ietwat succesvol is, ligt Hollywood vaak op de loer om er een Amerikaanse remake van te maken. En net dat is er gebeurd met Duelles uit 2018 met onder andere Veerle Baetens in de hoofdrol. Deze keer geen Anne Coesens of Veerle Baetens, maar wel niemand minder dan Anne Hathaway en Jessica Chastain die de moeders mogen spelen.

Waarover gaat Mother’s Instinct nu eigenlijk? Beste vriendinnen en buren Alice en Celine leven een alledaags leventje. Hun twee zonen, Max en Theo, zijn op hun beurt ook beste vrienden en spelen regelmatig met elkaar en delen dezelfde school. Na een tragisch ongeluk wordt hun rustige leventje verstoord en wat volgt is een thriller vol schuldgevoelens, wantrouwen en paranoia. Slagen Alice en Celine er in om zich over hun trauma heen te zetten of speelt er zich meer af onder het oppervlak dan lijkt?

MOTHERS’ INSTINCT (C) The Movie Database (TMDB)

Toegegeven, deze Amerikaanse remake kan wel degelijk tippen aan het origineel. De jaren ’60 sfeer die doorheen de film aanwezig is, brengt extra diepgang en charme aan het verhaal. Ook met Jessica Chastain en Anne Hathaway heeft de productie een goede casting gedaan, al zal het feit dat beide actrices de film zelf ook geproduceerd hebben er mogelijks ook voor iets tussen hebben gezeten.

De twee doen niet onder voor elkaar en bewijzen hoe sterk ze samen een thriller kunnen brengen. Hoewel Chastain en Hathaway al in drie films samen speelden, hebben ze effectief nog nooit een scène samen gehad. Daar brengt Mothers’ Instinct na vele jaren eindelijk verandering in, iets wat naar onze mening al veel eerder had mogen gebeuren. De rollen van hun partner zijn uiteindelijk gegaan naar Anders Danielsen Lie, die je kan kennen uit The Worst Person in The World en Sick of Myself, en Josh Charles, bekend van onder andere Dead Poets Society. Hoewel de heren een aanwezige rol spelen in de film, is het wel vrij duidelijk dat de vrouwen toch de betere actrices zijn. Gelukkig maar, anders had de titel even goed Fathers’ Instinct kunnen heten.

Oorspronkelijk werd Duelles-regisseur Olivier Masset-Depasse ingehuurd om deze remake te regisseren. Wegens familiale omstandigheden moest hij zijn stoeltje afstaan aan Benoît Delhomme. Dat werd dan meteen voor Delhomme zijn regiedebuut, die eerder vooral DOP- werk heeft gedaan. Hij voegt dan ook meteen zijn eigen stijl toe aan de film wat bij sommige scènes voor heel mooie shots zorgt. Of hij in de toekomst opnieuw in de regiestoel kruipt is voorlopig nog af te wachten.

MOTHERS’ INSTINCT (C) The Movie Database (TMDB)

Hoewel Mother’s Instinct een film is die je niet vaak zal herbekijken, levert het wel een spannend thriller op die je meesleept in het verhaal. De vele paranoia en wantrouwige momenten laten je vaak in de twijfel om te geloven wat echt en wat niet echt is. Jessica Chastain en Anne Hathaway krijgen eindelijk de schermtijd die ze samen verdienen en doen niet onder voor elkaar. Ook Delhomme bewijst dat hij comfortabel genoeg is om in de regiestoel te kruipen. Met Mother’s Instinct krijgen we een zicht op hoe je kan omgaan met een zwaar verlies of trauma en ook hoe je er juist niet mee moet omgaan.

Genre: Thriller, Drama
Jaar: 2024
Regisseur: Benoît Delhomme
Cast: Anne Hathaway, Jessica Chastain, Anders Danielsen Lie
Land: USA
Speelduur: 94 minuten

Related posts