Subscribe Now
Trending News

Blog Post

MOST ANTICIPATED FILMS OF 2024
DE KERSTMAN LEEST ONZE VERLANGLIJST (c) Canva
Artikel

MOST ANTICIPATED FILMS OF 2024 

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim
THE LORDS OF THE RINGS: THE WAR OF THE ROHIRRIM (c) The Movie Database (TMDB)

Bjarne Meskens

We mogen met een gerust hart zeggen dat 2024 heel wat veelbelovende films in petto heeft voor ons. Daarom geef ik graag mijn 5 films waar ikzelf het meest naar uitkijk. Nog fijne feestdagen gewenst.

1) DUNE: PART TWO (Dennis Villeneuve)

De film waar menig filmliefhebber naar uitkijkt is toch wel Dune: Part Two. Een film die normaal in 2023 verwacht werd, maar wegens de staking verplaatst is naar 2024. Gelukkig is de release datum nu al vervroegd naar 28 februari, waardoor hij er sneller zal zijn dan je denkt. Veel gaat natuurlijk afhangen of de twee delen mooi in elkaar gaan samenvloeien. Wij zijn alvast klaar om terug te keren naar Arrakis.

2) DEADPOOL 3 (Shawn Levy)

Na Spider-Man: No Way Home heeft Marvel het hard te verduren gekregen met zijn films en series. De verhalen voelen te ingewikkeld of te zwak aan, vele fans haken af aan de overdosis superhelden en het geroep naar het cinemascherm is ook niet meer wat het geweest is. Deadpool 3 kan daarin wel eens verandering in brengen. Het gerucht zou zijn dat Deadpool toegang krijgt tot de TVA (Time Variance Authority zoals te zien in Loki) en hierdoor naar verschillende tijdlijnen reist om allerlei personages te ontmoeten waaronder Hugh Jackman’s Wolverine. Laat die dolle rit maar komen dus. Deadpool 3 speelt vanaf 24 juli in onze zalen.


3) JOKER: FOLIE À DEUX (Todd Phillips)

De langverwachte sequel van Joker uit 2019. Joaquin Phoenix kruipt opnieuw in de rol van Arthur Fleck. Deze keer vindt hij de liefde in Harley Quinn, gespeeld door niemand minder dan Lady Gaga. Zou de nieuwe Joker effectief een musical worden en even geschift zijn als zijn voorganger? Één ding is zeker: 2 oktober is een dag om naar uit te kijken.

4) THE LORD OF THE RINGS: THE WAR OF THE ROHIRRIM (Kenji Kamiyama)

Op 11 december verschijnt er een nieuwe Lord of the Rings film in onze zalen. Geen Peter Jackson of iemand anders van de gekende cast deze keer, maar wel een animatie film. Het zou zich 261 jaar voor de gebeurtenissen uit The Lord of the Rings-trilogie afspelen. Heel benieuwd wat deze film gaat brengen.

5) NOSFERATU

En last, but not least krijgen we ook in 2024 de remake van de klassieker Nosferatu. Niemand minder dan Robert Eggers neemt de regie voor zijn rekening. Met een cast waaronder Willem Dafoe, Emma Corrin, Aaron Taylor-Johnson en Nicholas Hoult zijn wij heel benieuwd naar deze nieuwe versie van de toch wel gekende vampier. De film verschijnt eind december in onze zalen.


Godzilla x Kong: The New Empire
GODZILLA X KONG: THE NEW EMPIRE (c) The Movie Database (TMDB)

Bjorn Vandermarliere

1) HEAVIER TRIP (Juuso Laatio & Jukka Vidgren)

Heavy Trip II is absoluut DE film waar ik het meeste naar uitkijk in 2024. De eerste film is een geweldige metalcomedy en meteen ook één van mijn favoriete films aller tijden. De draad oppikkend waar de eerste film is gestopt, in dit tweede zijn de leden van Impaled Rektum ongetwijfeld weer volledig klaar om zichzelf op hilarische en brutal manieren in de nesten te werken en ik ben daar helemaal klaar voor. Horns Up!

2) THE LIFE OF CHUCK (Mike Flanagan)

Een adaptatie van een recent Stephen King verhaal door Mike Flanagan, met een rolletje voor Mark Hamill… Hoe kan ik niet enthousiast worden van dit vooruitzicht. The Life of Chuck was zonder twijfel het meest ambitieuze en vreemde verhaal in de If It Bleeds verhaalbundel, maar Mike Flanagan heeft zich op dit vlak al eerder bewezen, dus ik ben eens benieuwd wat dit zal worden.

3) GODZILLA X KONG: THE NEW EMPIRE (Adam Wingard)

Natuurlijk heb ik ook geen aversie van blockbusters, zeker niet en als er nu één is waar ik echt naar uitkijk is de volgende telg in de MonsterVerse saga. Met een nieuwkomer die weleens een grote uitdaging voor zowel Godzilla als King Kong kan worden, mogen we ons in elk geval weer opmaken voor de nodige kaiju-actie en platgestampte steden. Wordt tof!

4) JOKER: FOLIE A DEUX (Todd Phillips)

Zonder twijfel één van de meest verrassende stripfilms van de laatste jaren was Todd Philips’ Joker. En in dit tweede deel heeft het er alle schijn naar onze Arthur Fleck een vriendinnetje zal krijgen. Joaquin Phoenix krijgt namelijk gezelschap van niemand minder dan Lady Gaga als Harley Quinn. Eens zien of deze Harley even gek is als haar Puddin’…

5) SAW XI (?)

Ja, lang hebben we er niet op moeten wachten maar een klein jaar na de triomfantelijke terugkeer van de Jigsaw Killer naar de cinema zou het 11de deel in deze reeks in de franchise in de zalen draaien. Saw X was mijn favoriete film van 2023, die aanvoelde als thuiskomen in een reeks mij nauw aan het horrorhart en dus ben ik zeker benieuwd om te zien welke gruwelheden Saw XI op ons zal loslaten.


The Zone of Interest
THE ZONE OF INTEREST (c) The Movie Database (TMDB)

Didier Becu

Een lijstje samenstellen met films waar je naar uitkijkt is zoiets als een opsomming vol goede voornemens met dat verschil dat je van het eerste weet dat het waarschijnlijk realiteit zal worden. Ten minste als het God belieft want door de recente Hollywood-stakingen is de agenda zo overhoop gegooid dat zelfs de grootste nerd er zijn weg niet meer in kan vinden. Ik neem ondertussen de ongebreidelde vrijheid om mijn top vijf te laten voorafgaan aan een titel die buiten categorie valt omdat het om een televisiereeks gaat. En dan heb ik het natuurlijk over het onvolprezen The Kingdom van Lars von Trier die volgend jaar integraal door MUBI op Blu-ray wordt uitgebracht. Over uitkijken gesproken, maar hier zijn alvast mijn vijf films waarmee filmjaar 2024 al niet meer stuk kan.

1) THE ZONE OF INTEREST (Jonathan Glazer)

Als Dick Maas-fanboy ga je natuurlijk voor de sequel op Amsterdamned, maar aangezien alles voorlopig bij een poster blijft gaat de eer naar The Zone Of Interest van Jonathan Glazer. Wie het geluk had om deze lente te mogen paraderen op de Croisette in Cannes heeft de film reeds gezien en kan al meespreken over dit onthutsend stukje cinema. Gelukkig is er nog de zeedijk van Oostende want binnen een paar weken zal dit spraakmakend drama er zijn Belgische première beleven op het filmfestival aldaar. Nazi’s zijn altijd wel goed in films, zeker als ze naast het concentratiekamp ook nog een gezellig moestuintje hebben. Dat! En natuurlijk Sandra Hüller die zowat alle troeven in handen heeft om de beste actrice van haar generatie te worden.

2) DUNE : PART TWO (Dennis Villeneuve)

Natuurlijk hadden we deze film al lang moeten zien maar acteurs staken met hun protestbordjes een stokje in de wielen. Veel te lang geleden toonde Dennis Villeneuve met het eerste deel van Dune wat cinema in zijn grandeur inhoudt. Mierenneukers vonden het eerste deel net iets te veel een aanloop. So what? Ook de spannendste Pyreneeën-rit in de Ronde van Frankrijk moet eerst in gang worden gezet, niet? Neem daarbij het feit dat zowel Christopher Walken als Léa Seydoux in de cast zitten en je hebt alle redenen om je te laten opzuigen in het tweede deel van dit ongeziene epos.

3) SKUNK (Koen Mortier)

Dat Vlaamse films ondertussen al lang het juk van de patattenvelden achter zich hebben gelaten werd de laatste jaren met verve bewezen. Skunk van Koen Mortier is zo’n titel die deze stelling alleen maar kan bevestigen. De verwachtingen zijn hoog en met een soundtrack van Amenra heeft het alles in zich om die probleemloos in te lossen. En natuurlijk ook wel een beetje omdat Ex-Drummer samen met Zaman van Patrick Le Bon en Brussels By Night van Marc Didden goed is voor het beste wat Vlaamse filmcult te bieden heeft.

4) JOKER : FOLIE A DEUX (Todd Phillips)

Joaquin Phoenix is tot op heden nog altijd de beste acteur die je vandaag in Hollywood tegen het lijf kan lopen. Fact. Een even grote waarheid is dat Joker van Todd Philips een meesterwerk is, ook al is Martin Scorsese het duwtje in de rug. Uitkijken dus naar deel twee! En ja, er wordt in gezongen! En neen ik heb geen enkele plaat van Lady Gaga in huis maar sinds A Star Is Born schreeuw ik wel van de daken dat dit mens weet wat acteren is!

5) DRIVE-AWAY DOLLS

Je kan me een ritje op de pijnbank besparen want met opgeheven hoofd beken ik een zwak te hebben voor Margaret Qualley. Vijftienduizend slagen op de Griekse poep en evenveel weesgegroetjes voor Yorgos Lanthimos om niet meer te doen met haar talent in Poor Things maar daar brengt Ethan Coen verandering in met Drive-Away Dolls. Volgens de laatste geruchten zou Coen zich voor zijn nieuwste solofilm op het onvolprezen Thelma & Louise hebben gebaseerd. Laat maar komen, Magrietje!


Nosferatu
NOSFERATU (c) The Movie Database (TMDB)

Dimitry Warmoes

Het komend filmjaar zou wel eens heel druk kunnen worden, iedereen staat blijkbaar te drummen om hun nieuwe film voor te stellen. Als we kijken naar Hollywood dan heb je Clint Eastwood, Francis Ford Coppola, David Cronenberg, Ridley Scott, Tim Burton, Yorgos Lanthimos, Steve McQueen, Ron Howard, Ethan Coen, Robert Zemeckis, George Miller, …. die nieuw werk brengen. Ook heel wat gevestigde waarden op de verschillende filmfestivals trappelen vol ongeduld zoals Jia Zhangke, Mike Leigh, Bruno Dumont, Jullian Schnabel, Olivier Assayas, Bong Joon-Ho, Alex Garland, …. Dan vergeten we er nog heel wat. Andrey Zvyagintsev zou beginnen filmen in april voor zijn nieuwste prent, Terrifier 3 komt er met Halloween en zoveel meer. We kijken wat de verschillende filmfestivals brengen. Sundance (januari) en Berlijn (februari) trappen filmjaar 2024 af.

1) DUNE: PART TWO ( Dennis Villeneuve )

Je bent geen filmliefhebber als je niet uitkijkt naar het langverwachte vervolg op het succesvolle eerste deel uit 2021. De film moest er al geweest zijn maar daar stak de grote staking van schrijvers en acteurs een stokje voor. De release zou nu gepland zijn voor eind februari. Dune: Part One & Dune: Part Two back to back? Yes please!!!

2) NOSFERATU ( Robert Eggers )

Robert Eggers, al sinds The VVitch: A New-England Folktale toegevoegd aan mijn lijstje van favoriete regisseurs. Hij brengt zijn versie van één van mijn all-time favorite movies, Nosferatu, Eine Symphonie des Grauens uit 1922 van cineast Friedrich Wilhelm Murnau die helaas veel te vroeg gestorven is in een auto-ongeluk. In de hoofdrollen Bill Skarsgård (als Count Orlok), Willem Dafoe (als Vampire Hunter en professor Albin Eberhart Von Franz). We blijven zo ver mogelijk weg van een trailer van deze film. Hoge verwachtingen? Dat zeker en ik ben er vrij zeker van dat Robert Eggers deze zal laten uitkomen. De release is gepland rond de kerstdagen.

3) GNOMES ( Ruwan Suresh Heggelman )

Op het afgelopen Razor Reel Flanders Film Fest waar ik al enkele jaren trouwe bezoeker ben werd de Méliès d’Or winnaar voor beste kortfilm vertoont voor de slotfilm. Dit was de stop-motion kortfilm Gnomes over moordlustige kabouters!!! Wat was dat fantastisch, bloederig, grappig en een feest voor het oog. Op het festival zelf uit goeie bron vernomen dat er een langspeelfilm van deze short in de maak is.

4) JOKER: FOLIE À DEUX ( Todd Phillips )

Opnieuw kruipt Joaquin Phoenix in de huid van Arthur Fleck en daarbij zien we Lady Gaga als Harley Quinn. We kijken vooral ook uit naar de score van deze film, opnieuw van de IJslandse componist Hildur Gudsnadottir. Ze kreeg reeds een Oscar voor de muziek van Joker uit 2019. De release is gepland voor begin oktober.

5) THE WAY OF THE WIND ( Terrence Malick )

Een vertelling van verschillende periodes uit het leven van Jesus. Met een rol voor Mathias Schoenaerts (Peter) naast een zeer uitgebreide cast zoals we dat gewoon zijn van Malick. De zou verwacht worden in première te gaan op het komende Filmfestival van Cannes.


DUNE: PART TWO
DUNE: PART TWO (c) The Movie Database (TMDB)

Evelyne D’Hoker

1) THE ZONE OF INTEREST (Jonathan Glazer)

Winnaar van de Grand Prix op het festival van Cannes 2023 en met de fenomenale Sandra Hüller (Anatomie d’une chute) in de hoofdrol. Meer moet je toch niet weten?

2) ARGYLLE (Matthew Vaughn)

Uit de koker van Matthew Vaughn (de Kingsman films) vloeide een nieuwe spionagekomedie. Films met een kat in een bijrol hebben daarenboven bij mij sowieso al een streepje voor…

3) DUNE: PART TWO (Dennis Villeneuve)

Part 1 blies me van mijn sokken – zelfs met Timothée Chalamet in de hoofdrol (geen fan hier). Ik kan alleen maar hopen dat de lijn wordt doorgetrokken en dat we een epische sf-film te zien krijgen.

4) MICKEY 17 (Bong Joon Ho)

Robert Pattinson in wat opnieuw een wat vreemde sf-film lijkt te zijn – sign me up! De premisse van een vervangbare werknemer die steeds weer gekloond wordt wanneer er een vorige versie sterft, kennen we al (Moon) maar ik hoop op toch nog wat verrassingen…

5) WICKED: PART ONE (Jon M. Chu)

Ik heb het boek van Gregory Maguire gelezen, de musical twee keer gezien in Londen en de soundtrack ervan staat geregeld op repeat hier. Ik kan niet anders dan hier enthousiast over zijn!


The Toxic Avenger
THE TOXIC AVENGER (c) IMDB Pro

Joris Verpoest

1) THE TOXIC AVENGER (Macon Blair)

De originele Toxic Avenger heeft ongetwijfeld de grootste invloed gehad op mijn voorliefde voor de B-film. De low budget mix van dwaze onderbroekenhumor, excessieve gore en een voor de tijd progressieve mileuboodschap was zeker niet voor iedereen, maar wel ongetwijfeld charmant. In deze reboot staat er ook nog eens talent voor en achter de camera. De film werd geschreven en geregisseerd door Macon Blair -gekend van I don’t Feel Alone In This World Anymore– en Peter Dinklage speelt het titulaire hoofdpersonage. Wij zijn alvast benieuwd.

2) POOR THINGS (Yorgos Lanthimos)

De nieuwe van Yorgos Lanthimos heeft er een heel succesvolle rit opzitten. Zo is de Gouden Leeuw (Filmfestival van Venetie) slechts één van de 36 prijzen die de film al heeft gewonnen. Wij verwachten een heel surrealistische en vernieuwende genrepotpourri met adembenemende cinematografie en een ijzersterke performance van Emma Stone.

3) NOSFERATU (Robert Eggers)

Robert Eggers brengt deze klassieker naar de 21ste eeuw. Als sinds 2015 kondigde deze diepgetalenteerde cineast zijn intentie aan. De jaren erop heerste er veel onzekerheid of zijn passieproject ooit het daglicht zou zien, maar na jaren wachten is het eindelijk zo ver!

4) CIVIL WAR (Alex Garland)

Op het eerste zicht lijkt Civil War een zoveelste dystopische actiefilm. Ik ben ervan overtuigd dat we toch meer mogen verwachten. Eerst en vooral wordt de film uitgebracht door A24, die er toch om gekend staat om projecten te slecteren met een hoek af. Daarnaast is de film geregisseerd door Alex Garland, die de laatste 10 jaar aan het werken is aan een boeiend oeuvre die -naar mijn mening- met succes de brug maakt tussen mainstream en arthouse.

5) SHELBY OAKS (Chris Stuckmann)

Steeds meer indiefilms maken gebruik van crowdfunding. Als er één is waar we een oogje op moeten houden is het waarschijnlijk Shelby Oakes. De film haalde via kickstarter méér dan 5 keer het voorop gelegde budget binnen. Dit is niet gek, want de film is het debuut van Chris Stuckmann. De man bezit één van de grootste filmkanalen op Youtube en heeft een legertje aan loyale fans. Of de man ook succes zal hebben met Shelby Oaks is nog te zien, maar wij zijn alvast benieuwd. Na een moeizaam jaar van vertragingen door de stakingen van de Writers Guild of America, zou de film begin 2024 klaar moeten zijn. De kans dat je Shelby Oaks bij ons in de zalen zal kunnen zien is heel klein, maar op kickstarter kan je een digitaal of fysiek exemplaar pre-orderen.


Joker: Folie à Deux
JOKER: FOLIE À DEUX (c) The Movie Database (TMDB)

Marc Bussens

Het is nu al een feit dat 2024 het jaar wordt van de remakes (onder meer Nosferatu met Dafoe en dochter Depp, Road House, Snow White in een live action-versie, Mean Girls, Blade, Twisters, Emmanuelle en de serie The Fall Guy waarin Ryan Gosling in de huid kruipt van Lee – The Six Million Dollar Man – Majors). We kijken zeker niet neer op recyclages, maar toch liggen we voor volgend jaar eerder op cinematografische vinkenslag voor een ander genre van aangekondigd goeds. We gristen uit in het nakende aanbod en selecteerden meteen twee boeiende sequels, een Vlaamse mokerslag, een prijzenpakker en een Buñueliaanse levensbeschouwing, om reikhalzend naar uit te kijken:

1) JOKER: FOLIE À DEUX (Todd Phillips)

Vier jaar geleden blies Todd Phillips iedereen van zijn sokken met Joker, een ultiem visionair en sociaalpsychologisch meesterwerk waarin Joaquin Phoenix ons trakteerde met een geniale masterclass in acteren. Geen wonder dat we uitkijken naar de opvolger van de opgetutte computer-wild-card van hetzelfde Folie à Deux-team.

2) DUNE: PART TWO (Dennis Villeneuve)

In deel één werden we amechtig opgeslorpt door gigantische zandwormen. Benieuwd welk overweldigend 165 miljoen dollar dure vervolg Denis Villeneuve, het Canadees goudhaantje bij uitstek, nu zal puren uit Frank Herberts spannend SF-verhaal en of straight-boy Chalamet Wonka zal smelten voor de sexy charmes van zandkoekje Zendaya.

3) SKUNK (Koen Mortier)

De nieuwe prent van Ex-Drummer Koen Mortier wordt dé Vlaamse uppercut van 2024 met zijn doorgedreven en uit het leven gegrepen portret van een dystopisch gezin slash realistische inzoom op de jeugdzorg, waarin de machteloze zoon (Thibaud Dooms!) onvermijdelijk het noodlottige kind van de rekening is.

4) THE ZONE OF INTEREST (Jonathan Glazer)

Kan Jonathan Glazer ons kippenvel bezorgen met zijn losse adaptatie van Martin Amos’ gelijknamige roman waarin topacteurs Sandra – Anatomie d’une Chute – Hüler en Christian – Rimini, Sparta – Friedel, een oncomfortabele bubbel vormen dat naast het ijzingwekkende Auschwitz-concentratiekamp woont? Cannes vond het alvast een Grand Prix waardig en ook enkele Golden Globe-nominaties staan al in hun ‘zone of interest’.

5) IL PRIMO GIORNO DELLA MIA VITA (Paolo Genovese)

De getalenteerde Tony – La Grande Bellezza – Sorvillo is in Paolo – The Place – Genovese’s nieuwste hersenspinsel een mysterieuze ‘man’ die potentiële suïcidale personen nog even ‘laat zien’ wat het leven zou betekenen zonder hun aanwezigheid. Ongetwijfeld mysterieus, boeiend, surrealistisch, niet alledaags en confronterend. En zo hebben we het ‘Faustiaans’ graag. Jullie ook, toch !?


Being Maria
BEING MARIA (c) Orange Studio

Raf Geusens

1) FURIOSA (George Miller)

Ondertussen is Gremlins Strike Back-host Sven De Ridder er ook van overtuigd: Mad Max: Fury Road is dé actiefilm van de laatste 10 jaar. De verwachtingen voor opvolger Furiosa: A Mad Max Saga zijn dan ook hooggespannen, maar met George Miller opnieuw aan het roer en de altijd overtuigende Anya Taylor-Joy bovenaan de credits kan dat niet mislopen. Nog een tip trouwens voor deze cadeautjestijden: het boek Blood, Sweat & Chrome van Kyle Buchanan doet je bewondering voor Fury Road alleen maar stijgen.

2) CHALLENGERS (Luca Guadagnino)

Een jaar geleden hoopte ik deze film aan het einde van het jaar in een ander lijstje te kunnen opnemen, maar de Hollywoodstakingen verhinderden dat. Luca Guadagnino’s Challengers werd geschrapt als opener van Venetië en wordt nu ergens in het voorjaar in de zalen verwacht. Ik blijf evenwel reikhalzend uitkijken naar de film over een driehoeksverhouding tussen enkele succesvolle tennistoppers (vertolkt door Zendaya, Josh O’Connor en Mike Faist).

3) NOSFERATU (Robert Eggers)

Om The Lighthouse als één van de eersten op het grote scherm te kunnen bewonderen stond ik destijds bijna 3 uur aan te schuiven en ik zou dat voor Nosferatu met plezier herhalen. Ik ben ervan overtuigd dat Eggers ook van zijn adaptatie van het klassieke gothic horror-verhaal opnieuw een pareltje zal maken.

4) LONGLEGS (Oz Perkins)

Een andere horrorregisseur die ik hoog in het vaandel draag is Oz Perkins. Zowel The Blackcoat’s Daughter als Gretel & Hansel zijn films die onderschat worden. Misschien wordt Longlegs eindelijk zijn grote doorbraak. Hij mag in elk geval rekenen op een herboren Nicolas Cage, de publiekslieveling lijkt de laatste jaren de kwantiteit te hebben teruggeschroefd en de kwaliteit opgeschroefd. Iets wat we alleen maar kijken toejuichen.

5) BEING MARIA (Jessica Palud)

Een film over film gaat er bij mij altijd in en in deze categorie staat Being Maria bovenaan het lijstje voor 2024. Regisseuse Jessica Palud vertelt daarin het waargebeurde verhaal van Maria Schneider. Als jonge en opkomende actrice dacht ze dat de wereld aan haar voeten lag toen ze de hoofdrol in Last Tango in Paris bemachtigde, maar de droom zou uiteindelijk een nachtmerrie worden. De titelrol wordt vertolkt door Anamaria Vartolomei die me ook al van mijn sokken blies in Gouden Leeuw-winnaar L’événement.


Furiosa
FURIOSA (c) The Movie Database (TMDB)

Stijn Buntinx

Met kop en schouders bovenaan staat de prequel op Mad Max Fury Road. De meest waanzinnige en coolste actiefilm van de 21ste eeuw krijgt eindelijk een vervolg. Op plaats 2 de film waarvan ik achteraf het meeste spijt had dat ik die niet gezien heb tijdens de voorbije editie van Film Fest Gent. Wie o.m Under the Skin op zijn cv heeft staan, zet zichzelf zeer snel in de spotlights met een nieuwe film. Jonathan Glazer zijn nieuwste op plaats 3. En dan het tweede vervolgdeel in 2024 dat heel hoog staat qua verwachtingen. Hopelijk spoelt Villeneuve met dit tweede deel de halve ontgoochelingen van deel 1 met veel flair door. Voor de 5de film heb ik gekeken naar de Belgische cinema en gekozen voor de nieuwe film van één van de boeienste namen van de huidige generatie Belgische filmmakers: Joachim Lafosse (Elève Libre, Nue Propriete, L’economie du couple) .

1) FURIOSA (George Miller)

2) ALL OF STRANGERS (Andrew Haigh)

3) THE ZONE OF INTEREST (Jonathan Glazer)

4) DUNE: PART TWO (Dennis Villeneuve)

5) UN SILENCE (Joachim Lafosse)

Related posts