Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Tetris-film krijgt juridisch staartje
TETRIS (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Tetris-film krijgt juridisch staartje 

Tetris, de film van Apple met Taron Egerton in de hoofdrol als de Amerikaanse verkoper van videogames Henk Rogers, die het spel Tetris in 1988 ontdekte en het Russische computerspel wilde kopen en populariseren krijgt een juridisch staartje.

Het non-fictie boek uit 2016 The Tetris Effect: The Game That Hypnotized the World bracht de geschiedenis van Tetris in kaart. Auteur Dan Ackerman beweert nu dat de film illegaal kopieën heeft gemaakt van zijn boek zonder een eerlijke compensatie. Ackerman, die ook hoofdredacteur is van Gizmodo, eist minstens 4,8 miljoen dollar schadevergoeding van Apple.

Volgens de rechtszaak, zoals voor het eerst gemeld door Reuters, beweert Ackerman dat hij een prepublicatie-exemplaar van The Tetris Effect naar Tetris Co. heeft gestuurd, maar het bedrijf weigerde de aanpassingsrechten te bespreken.

De aanklacht beweert dat Tetris Co. CEO Maya Rogers en scenarioschrijver Pink het boek van Ackerman kopieerden voor het Tetris-scenario vanaf de gebeurtenissen van 2017. Ackerman zei dat de film “vrijelijk talloze specifieke secties en gebeurtenissen uit het boek heeft geleend”.

Ackerman eist een schadevergoeding van ten minste 6 procent van het geschatte productiebudget van 80 miljoen dollar van de film, wat neerkomt op ongeveer 4,8 miljoen dollar. De auteur wil daarnaast een wettelijke schadevergoeding van maximaal 150.000 dollar voor het schenden van het auteursrecht en het dekken van de advocaatkosten.

Related posts