Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Quitter La Nuit van Delphine Girard en met Veerle Baetens opent filmfestival van Namen
Quitter La Nuit (c) The PR Factory
België boven

Quitter La Nuit van Delphine Girard en met Veerle Baetens opent filmfestival van Namen 

Na de wereldpremière op het filmfestival van Venetië begin september opent het langverwachte langspeelfilmdebuut van Delphine Girard Quitter La Nuit op 29 september het 38e Internationale Festival van de Franstalige Film van Namen (FIFF) in aanwezigheid van de filmploeg.

Haar ontroerende kortfilm Une sœur werd genomineerd voor een Oscar in 2020. Naar haar eerste langspeelfilm, die geïnspireerd is op deze kortfilm, wordt reikhalzend uitgekeken!

De in Quebec geboren cineaste Delphine Girard verhuisde een paar jaar later naar België. Ze studeerde regie aan het INSAS in Brussel en haar afstudeerfilm Monstre (2014) reisde de wereld rond. Daarna werkte ze mee aan verschillende opnames als kindercoach en casting director. Tegelijkertijd schreef en regisseerde ze de kortfilm Caverne (2017), naar een kortverhaal van de Amerikaanse auteur Holly Goddard Jones. Haar derde kortfilm, Une Sœur, met Veerle Baetens, Selma Alaoui en Guillaume Duhesme in de hoofdrollen, werd in 2020 genomineerd voor de Oscar voor Beste fictiekortfilm en won prijzen op festivals over de hele wereld, waaronder het FIFF Namen, waar de film 4 prijzen won: Beste Kortfilm in Nationale Competitie, de BeTV-prijs, de Prijs van de Universiteit van Namen en de Publieksprijs.

Met haar eerste langspeelfilm, Quitter la nuit, zet Delphine Girard de denkpiste verder die ze begon met Une Sœur, waarin ze de hoofdrolspelers opnieuw samenbrengt. De film vertelt het verhaal van een een vrouw in gevaar die op avond naar de politie belt. Anna neemt op. Een man wordt gearresteerd. De weken verstrijken, de politie zoekt naar bewijs, Aly, Anna en Dary worden geconfronteerd met de echo’s van die nacht die ze niet kunnen loslaten.

Quitter la nuit wordt vertolkt door Selma Alaoui, Guillaume Duhesme, Veerle Baetens, Anne Dorval, Adèle Wismes, Gringe en Alba Casado.

Related posts