Subscribe Now
Trending News

Blog Post

PRESS PLAY # 1
Press Play (c) Image by rawpixel.com on Freepik
Press Play

PRESS PLAY # 1 

Iedereen ervaart een film op zijn eigen manier. Naast de bioscoop en de streamingdienst is er ook nog een bloeiend aanbod aan fysieke media. Ten minste als je buiten de Benelux-grenzen wil kijken. De boutiquelabels zoals men ze wel eens noemt, zijn zeker niet de goedkoopste, maar door de vele extra’s of de restauratie bieden ze wel een meerwaarde. Voortaan zal Fast Forward op een bijna wekelijkse wijze je op de hoogte brengen van de releases die wereldwijd zijn aangekondigd. Een onmogelijke opdracht en daarom pretendeert Press Play niet om volledig te zijn, maar wel om als extra gids doorheen het drukke bos van de dvd’s, Blu-ray’s en 4K-discs te dienen.

Het Australische Umbrella brengt Bully van de beruchte regisseur Larry Clark (Kids) uit. De film heeft een 4K-scan en bij de collector’s edition zit ook nog een boek van 300 pagina’s van auteur Jim Schutze. Bully gaat over een groep tieners uit Florida die besluiten dat de enige manier om aan hun onderdrukker te ontsnappen is om hem te vermoorden. De film veroorzaakte heel wat controverse bij de release.

RACHEL MINER in BULLY
RACHEL MINER in BULLY (c) The Movie Database (TMDB)

Ook uit Australië komt Via Vision die net hun januari-releases hebben bekendgemaakt. Sign ‘☮’ The Times is en concertfilm van Prince die werd opgenomen in de Rotterdamse Music Hall met onder meer Shelia E. en Sheena Easton.

Verder brengt Via Vision ook de Blu-ray box 3 Ninja’s: 4 Film Collection uit met de vier films (3 Ninjas, 3 Ninjas Kick Back, 3 Ninjas Knuckle Up en 3 Ninjas: High Noon at Mega Mountain) uit de 3 Ninjas-franchise.

Ace Ventura: Pet Detective & When Nature Calls is een Blu-ray box met daarin de twee Jim Carrey-klassiekers. Daarnaast releaset Via Vision ook de Cliff Richard: 4 Film Collection – Special Edition Blu-ray. Zoals de titel laat vermoeden vind je in deze box vier muzikale komedies met het Britse muziekidool (The Young Ones, Summer Holiday, Wonderful Life en Take Me High).

THE YOUNG ONES
THE YOUNG ONES (c) The Movie Database (TMDB)

Voor wie de Lukas Moodysson-box van Arrow Video net iets te veel van het goede vond is er geen goed nieuws. Het Duitse Camera Obscura brengt in februari wel zijn twee beste films (Lilja 4-Ever en Fucking Åmål) afzonderlijk uit op Blu-ray die voorzien is van heel wat extra’s. Het gaat telkens om een gelimiteerde uitgave van 1.000 stuks, nadeel is wel dat beide releases alleen Duitse ondertiteling hebben.

Binnenkort verschijnt op Blu-ray van Kino Lorber Studio Classics de box Sci-Fi Chillers Collection (1957-1966). Daarin vind je drie cult sciencefictionklassiekers: The Unknown Terror (1957) van Charles Marquis Warren met John Howard en Mala Powers in de hoofdrollen, The Colossus of New York (1958) van Eugene Lourie met Mala Powers, Otto Kruger en Ross Martin. Alsook Destination Inner Space (1966) met Scott Brady en Sheree North. Zoals altijd zijn de schijfjes bij Kino Lorber regiogebonden.

Veel nieuws deze week van Vinegar Syndrome met als belangrijkste release Southern Comfort van Walter Hill uit 1981 die een 4K-release krijgt. Deze film met Keith Carradine, Powers Boothe en Fred Ward speelt zich af in de moerassen van Louisiana waarbij een groep soldaten van de Nationale Garde de opdracht krijgt om deel te nemen aan een gesimuleerde jungleverkenning in een afgelegen deel van Cajun-land. Deze klassieker die vaak doet denken aan John Boorman’s Deliverance werd nieuw gescand en gerestaureerd in 4K.


Eveneens op 4K verschijnt bij Vinegar Syndrome de Italiaanse horrorfilm The Horrible Dr. Hichcock uit 1962 van Riccardo Freda. Daarin koestert de briljante wetenschapper Professor Bernard Hichcock een geheime fascinatie voor de lijken van mooie jonge vrouwen. Zijn perverse verlangens zijn zo sterk dat hij een uniek serum heeft ontwikkeld dat mensen in een dode toestand kan brengen; een drug waarmee hij wil experimenteren op zijn vrouw Margaretha. Deze film verscheen afgelopen december al bij Radiance, maar dan wel alleen op Blu-ray.

Verder brengt Vinegar Syndrome de box Forgotten Gialli Volume Six uit. In deze box vind je drie vergeten giallo’s op (regiovrije Blu-ray). Death Carries A Cane van Maurizio Pradeaux uit 1973, Naked You Die uit 1968 van de Italiaanse meester Antonio Margheriti en The Bloodstained Shadow uit 1978 van Antonio Bido.


Ten slotte verschijnt op Vinegar Syndrome de box met daarin Santet en Santet 2. Twee films met de geliefde scream queen van Indonesië, Suzzanna. De films worden gekenmerkt door over-the-top gore en een overvloed aan slijmerige wezens, wilde plotwendingen en zelfs geïmproviseerde songs! Vinegar Syndrome presenteert deze razend populaire set met Zuidoost-Aziatische horrorklassiekers voor het eerst op Blu-ray, en beide zijn nieuw gerestaureerd van hun 35mm cameranegatieven!

Altered Innocence, een label dat te bestellen is via Vinegar Syndrome, en zich specialiseert in LGBTQ en Coming-of-Age-films brengt The Strangler uit. De film is een Franse giallo van Paul Vecchiali die werd uitgebracht in 1970 voordat het subgenre populair werd door filmmakers als Dario Argento en Lucio Fulci. De film draait om Émile (Jacques Perrin), een knappe jongeman die het gemunt heeft op vrouwen waarvan hij denkt dat ze te depressief zijn om verder te leven.

Canadian International Pictures (CIP), ook te bestellen via Vinegar Syndrome, brengt One Man uit van Robin Spry met in de hoofdrollen Len Cariou, Jayne Eastwood en Carol Lazare. In deze film uit 1977 ontmoet onderzoeksjournalist Jason Brady de bezorgde burger Marion Galbraith tijdens een bezoek aan een ziekenhuis in Montreal. De journalist komt te weten dat kinderen worden vergiftigd door een nabijgelegen fabriek. De film wordt beschouwd als een samenzweringsthriller die destijds maar liefst zeven Canadian Film Awards won en doet denken aan de films van Sidney Lumet en Alan J. Pakula.

Film Movement, ook een partner van Vinegar Syndrome, brengt de twee eerste films van de Iraanse filmmaker Asghar Farhadi (The Salesman, Le Passé en A Seperation) uit in één box. In The Early Films of Asghar Farhadi vind je Dancing In The Dust en Beautiful City.

Saturn’s Core uit New Jersey dat zich toelegt op het uitbrengen van underground rariteiten en VHS-releases op Blu-Ray brengt het knotsgekke Age Of Demons van Damon Foster uit. We volgen een trio tovenaressen dat vastbesloten is om 100 menselijke offers te brengen.
Ze ontvoeren Mitch Feinstein (Eric Matson), een satanische punkrocker en dwingen hem om een demonisch monster op te roepen dat wordt losgelaten in de wereld om chaos en vernietiging te veroorzaken. Deze release is eveneens te bestellen via Vinegar Syndrome.

Met Cinématographe komt er een heus label bij. Dit is een zusterlabel van Vinegar Syndrome (here we go again!) dat zich toelegt op vergeten releases van de grote studio’s. De eerste release is Little Darlings, de coming of age-klassieker van regisseur Ron Maxwell die nog nooit op een disc is verschenen. Kristy McNichol, Tatum O’Neal en Matt Dillon spelen de hoofdrollen in deze nostalgische zomerkampfilm. De film wordt uitgebracht op 4K met een speciaal ontworpen mediabook case.

In januari komt ook Remain In Light met een hele reeks Benelux-releases op de proppen. Allereerst is er het reeds eerder aangekondigde Invitation To A Murder van Daniel Goldhaber met Ariela Barer, Kristine Froseth en Lukas Gage die op dvd en Blu-ray uitkomt. Deze Miranda Green-mysterie speelt zich af in Zuid-Engeland in 1934 en doet qua stijl denken aan Agatha Christie.


De bejubelde Anatomie d’une chute van Justine Triet die dit jaar de Gouden Palm kreeg en één van de grootste arthouse-hits van 2023 werd krijgt een dvd-release op Paradiso. In het Belgische The (EX)perience of Love schildert Ann Sirot via een uitzinnig grappige romcom hoe twee mensen geen kinderen kunnen krijgen omdat ze lijden aan het “Past Love Syndrome”. Om dat te genezen is er maar één oplossing: ze moeten nog een keer met al hun exen naar bed. De film verschijnt via Imagine op dvd.


Zowel op Blu-ray als dvd verschijnt Anselm, het een portret van de invloedrijke en vernieuwende kunstenaar Anselm Kiefer van Wim Wenders. De documentaire volgt Kiefer gedurende meer dan twee jaar, van Duitsland naar zijn huidige thuis in Frankrijk, waarbij de belangrijke fases van zijn vijf decennia omspannende carrière worden belicht.

Fans van Franse films kunnen hun hart ophalen met het voor Venetië geselecteerde Les Enfants Des Autres met Virginie Efira, Roschdy Zem en Chiara Mastroianni dat zowel op dvd als Blu-ray uitkomt.


Ten slotte is er ook een Belgische homerelease van The Loneliest Boy In The World van Martin Owen. In deze horror/feelgoodkomedie volgen we de schuchtere Oliver die na de dood van zijn moeder noodgedwongen vrienden moet maken, en besluit om er enkele op te graven op de lokale begraafplaats. De lichamen komen echter onverwacht tot leven, met alle gevolgen vandien.

Related posts