Subscribe Now
Trending News

Blog Post

PRESS PLAY #15
PRESS PLAY (c) Image by freepik
Press Play

PRESS PLAY #15 

Ondertussen zijn we reeds bij de vijftiende editie van Press Play aanbeland. Om je portemonnee nog iets meer leeg te schudden en je collectie wat meer aan te dikken, hebben we deze week volgende releases voor je opgepikt en daar zitten een heleboel Benelux-release bij!

Kino Lorber brengt Snake Eyes op 4K uit, de thriller uit 1998 van Brian De Palma. In de film speelt Nicolas Cage de hoofdrol als detective die een politieke moord onderzoekt tijdens een bokswedstrijd in Atlantic City. Bijrollen zijn er voor Gary Sinise, Carla Gugino, John Heard, Stan Shaw, Kevin Dunn, Joel Fabiani en Luis Guzmán. De muzikale score werd gecomponeerd door Ryuichi Sakamoto.

Ook op Kino Lorber, maar dan op Blu-ray komt Repossessed uit, de spoof uit 1990 die de horrorfilm The Exorcist uit 1973 parodieert. De film is geschreven en geregisseerd door Bob Logan. In de film speelt de originele ster van The Exorcist, Linda Blair, samen met Leslie Nielsen en Anthony Starke. Veel grappen zijn een parodie op gebeurtenissen in The Exorcist, zoals het groene braaksel en de hoofddraai-scènes.

Bij Warner komt 12 Strong uit op 4K, een Amerikaanse oorlogsfilm uit 2018, geregisseerd door Nicolai Fuglsig. De film is gebaseerd op het non-fictie boek Horse Soldiers van Doug Stanton, dat het verhaal vertelt van de 5th Special Forces Group van het Amerikaanse leger die onmiddellijk na de aanslagen op 11 september 2001 naar Afghanistan zijn gestuurd.

In eigen land heeft Remain In Light een hele waslijst aan nieuwe releases. Op dvd en Blu-ray komt Dear David van John McPhail met Justin Long, Augustus Prew en Rachel Wilson uit. Vlak nadat striptekenaar Adam reageert op internet ‘trolls’ op zijn Twitter-pagina, lijkt hij geesten te zien. Als hij zijn bovennatuurlijk ervaringen deelt in een Twitter-thread, begint Adam te geloven dat hij achtervolgd wordt door de geest van een overleden kind met de naam David. Terwijl zijn baas hem aanmoedigt dit onderwerp verder te onderzoeken en er een stuk over te schrijven, begint Adam steeds verder grip te verliezen op wat zich online en wat zich in de realiteit afspeelt.

Op 4K, Blu-ray en dvd komt Ferrari uit. De zomer van 1957 verloopt moeizaam voor ex-autocoureur Enzo Ferrari (Adam Driver): zijn autobedrijf gaat failliet, het huwelijk met zijn vrouw Laura (Penélope Cruz) gaat niet over een leien dakje en tot overmaat van ramp overlijdt hun zoon Dino. Enzo zet zijn laatste hoop op één wedstrijd: de Mille Miglia doorheen Italië. Ferrari is de langverwachte film van regisseur Michael Mann.

The Resurrection Of Charles Manson van Remy Grillo gaat over een stel dat naar de woestijn gaat voor een romantisch weekend en auditie doet voor een rol in een aankomende film. Hun vakantie neemt een dodelijke wending als ze het doelwit worden van een sekte die de kwade overtuigingen en moorddadige praktijken van de familie Manson voortzet. Deze sekte gelooft dat zij het ultieme object van hun obsessie – Charles Manson zelf – kan doen herrijzen door middel van een schokkend ritueel van menselijke offers. Op Blu-ray en dvd en met Will Peltz, Sarah Dumont, Katerine Hughes en Josh Plasse in de hoofdrollen.

In How To Have Sex van Molly Manning Walker gaan drie Britse tienermeiden op vakantie naar Griekenland. Ze drinken, dansen en flirten. Het moet de vakantie van hun leven worden, maar groepsdruk om het voor het eerst seks te beleven zet de verhoudingen tussen de meiden op scherp. Met Mia McKenna-Bruce, Lara Peake, Samuel Bottomley, Shaun Thomas, Enva Lewis en Laura Ambler.


Met Rapito vertelt Marco Bellocchio (Il Traditore, Vincere) het roemruchte waargebeurde verhaal van Edgardo Mortara, wiens leven onlosmakelijk verbonden is met de Italiaanse eenwording. Zijn laatste jaren bracht hij door in België, bij het klooster Bouhay, waarna hij in 1940 stierf en werd begraven in Luik. Bellocchio brengt het controversiële verhaal prachtig in beeld en mocht al meerdere prijzen voor de film in ontvangst nemen. Met Paolo Pierobon, Fausto Russo Alesi en Barbara Ronchi.

The Iron Claw is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de opkomst en de ondergang van de bekende worstelaarsfamilie Von Erich. Onder leiding van het bewind van vader Fritz bestormen de onafscheidelijke broers Kerry, Kevin, Mike en David de wereldtop van het show-worstelen in de jaren tachtig. Hoewel het hen in de ring voor de wind gaat, lijkt er buiten de ring een ware ‘Von Erich-vloek’ te heersen en wordt de weg naar eeuwige roem omgeven door ondraaglijke persoonlijke tragedies. Deze film van Sean Durkin verscheen onder A24-vlag en heeft Zac Efron, Jeremy Allen White, Harris Dickinson en Maura Tierney in de hoofdrollen.


Ten slotte is er bij Remain In Light nog May December van Todd Haynes met Natalie Portman, Charles Melton en Julianne Moore. Twintig jaar nadat hun affaire breed werd uitgesmeten in de roddelbladen bereiden Gracie (Julianne Moore) en haar 23 jaar jongere man Joe zich voor op het afstudeerfeest van hun tweeling. De familierelaties komen echter onder druk te staan als Hollywood-actrice Elizabeth Berry (Natalie Portman) arriveert om het stel te analyseren voor haar nieuwe filmrol, waarin ze Gracie zal vertolken.

Related posts