Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Martin Scorsese overweegt film over Jezus
MARTIN SCORSESE in THE AUDITION (c) IMDB Pro
Nieuws

Martin Scorsese overweegt film over Jezus 

Na zijn bezoek in Cannes is Martin Scorsese nu in Italië waar de regisseur, die bekend staat om zijn religieuze inslag, in het weekend een ontmoeting had met paus Franciscus en aankondigde dat hij naar alle waarschijnlijkheeid een film over Jezus gaat maken.

De conferentie werd georganiseerd door de jezuïetenpublicatie La Civiltà Cattolica en de Georgetown University. Antonio Spadaro, redacteur van het religieuze tijdschrift, zei op de website ervan dat Scorsese tijdens hun gesprek op de conferentie verwijzingen naar zijn films afwisselde met persoonlijke anekdotes.

Zo had Scorsese het tijdens het gesprek over zijn bewondering voor Pier Paolo Pasolini’s Il Vangelo secondo Matteo. Scorsese sprak ook over de betekenis van zijn eigen epos The Last Temptation of Christ uit 1988 en Silence uit 2016 dat over de vervolging van jezuïeten in het Japan van de 17e eeuw gaat. Die film werd in 2016 vertoond in het Vaticaan. Franciscus is de eerste jezuïetenpaus en het is bekend dat hij is toegetreden tot de jezuïetenorde in de hoop missionaris te worden in Japan.

Related posts