Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Offscreen vervoegt Méliès International Festivals Federation
OFFSCREEN FILM FESTIVAL 2023 (c) Offscreen
Nieuws

Offscreen vervoegt Méliès International Festivals Federation 

De Méliès International Festivals Federation (MIFF), een organisatie die al meer dan 35 jaar Europese films met fantastische elementen over de hele wereld promoot, verwelkomt 2 nieuwe leden. Niet alleen Ramaskrik, een festival dat zich net als de beruchte trollen verschuilt in de bergen van centraal Noorwegen, maar ook het Brusselse Offscreen Film Festival vervoegen de rangen van het MIFF.

Het cultfestival Offscreen is al vele jaren een onmiskenbare gids in het genrelandschap en programmeert jaarlijks in maart zowel onafhankelijke en onuitgebrachte genrefilms als cultklassiekers. Je kan er terecht om te ontdekken wat er leeft in het fantastische wereldje, maar ook om je te verdiepen in hun unieke en thematische retrospectieve.

Door het toevoegen van Ramaskrik en Offscreen telt MIFF nu 29 filmfestivals verspreid over 20 landen en 4 continenten. Ze weten zo al ruim 850.000 filmliefhebbers te bereiken. De meeste leden organiseren ook een Méliès d’Argent-competitie voor beste Europese genrekortfilm. Alle regionale winnaars dingen op het einde van het jaar mee naar felbegeerde Méliès d’Or.

Related posts