Subscribe Now
Trending News

Blog Post

CARRIE-STER PIPER LAURIE IS OVERLEDEN
PIPER LAURIE in THE GOLDEN BLADE (c) IMDB Pro
Nieuws

CARRIE-STER PIPER LAURIE IS OVERLEDEN 

Piper Laurie, die pas opbloeide als actrice nadat ze zich had losgemaakt van het studiosysteem en drie Oscarnominaties in de wacht sleepte, is overleden. Ze werd 91. Laurie’s manager Marion Rosenberg bevestigde het nieuws.

Laurie scoorde haar eerste Oscarnominatie voor haar werk tegenover Paul Newman in het klassieke poolhall-drama The Hustler uit 1961, waarin ze een alcoholiste speelde. Hoewel ze zich meer dan tien jaar informeel terugtrok om een gezin te stichten, keerde ze halverwege de jaren 70 terug naar film en televisie en verzamelde ze een indrukwekkende lijst personages, waaronder een Oscar-genomineerde rol in Carrie en in Children of a Lesser God, waarin ze de ijzige moeder van Marlee Matlin speelde. Haar vertolking als de samenzwerende, machtswellustige Catherine Martell in David Lynch’ baanbrekende tv-serie Twin Peaks leverde haar twee van haar negen Emmy-nominaties op.

Related posts