Subscribe Now
Trending News

Blog Post

SCENARIST HERMAN RAUCHER (SUMMER OF ’42) OVERLEDEN
SUMMER OF '42 (c) IMDB Pro
Nieuws

SCENARIST HERMAN RAUCHER (SUMMER OF ’42) OVERLEDEN 

Herman Raucher, wiens Oscar-genomineerde scenario Summer of ’42 een van Hollywoods meest geliefde coming-of-age verhalen werd, is overleden. Hij werd 95 jaar.

Summer of ’42 werd door Raucher bewerkt tot een internationale bestseller en werd in 1971 genomineerd voor vier Academy Awards, waaronder Beste Originele Scenario. Het vertelt het nostalgische en bitterzoete verhaal van de tiener Hermie – gespeeld door Gary Grimes – en is gebaseerd op Raucher zelf die, tijdens een zomervakantie op Nantucket Island, verliefd wordt op een mooie oudere vrouw (Jennifer O’Neill) wiens man is vertrokken om te vechten in de Tweede Wereldoorlog.

De film, geregisseerd door Robert Mulligan (To Kill a Mockingbird), was een grote hit voor Warner Bros. De score van Michel Legrand won een Oscar en werd al snel een van de meest herkenbare filmthema’s van dat decennium.

In 1970 schreef Raucher het scenario voor de baanbrekende film Watermelon Man, een racistisch getinte satire over een racistische blanke man die op een ochtend wakker wordt en ontdekt dat hij een zwarte man is geworden. De film werd geregisseerd door Melvin Van Peebles en had Godfrey Cambridge in de hoofdrol samen met Estelle Parsons, die net een Oscar had gewonnen voor haar bijrol in Bonnie and Clyde. Raucher schreef ook scenario’s voor Ode To Billy JoeThe Other Side of Midnight en The Great Santini, maar Summer of ’42 zou zijn belangrijkste werk blijven. 

Related posts