Subscribe Now
Trending News

Blog Post

PAUL SCHRADER ONTHULT NU AL NIEUWE FILM
PAUL SCHRADER (c) Frank Schramm / Montclair Film - CC BY 2.0
Nieuws

PAUL SCHRADER ONTHULT NU AL NIEUWE FILM 

Paul Schrader onthulde tijdens een persconferentie voor zijn Cannes-competitietitel Oh, Canada de eerste details over zijn volgende speelfilm Non Compos Mentis. “Ik heb een noir geschreven, als een soort seksuele obsessie, over de domme dingen die mannen doen voor de liefde,” zei hij. Het project is opnieuw met Oh, Canada-producer David Gonzales.

Oh, Canada is gebaseerd op Russell Banks’ roman Foregone uit 2021 en heeft Richard Gere in de hoofdrol als een terminaal zieke documentairemaker die geheimen uit het verleden onthult in een laatste interview. Gere wordt in de cast bijgestaan door Uma Thurman, Michael Imperioli en Jacob Elordi.

Schrader en Gere werkten zo’n 45 jaar geleden samen aan American Gigolo. “Toen we lang geleden samenwerkten, had Paul een heel duidelijk idee van wat hij wilde doen met American Gigolo. Hij liet me veel Alain Delon-films zien,” herinnerde Gere zich. “Dat was een heel nieuw personage voor me. Ik had nog nooit iemand als hem gespeeld en daarom wilde ik het doen.”
Schrader voegde eraan toe dat Delon in de klassieker Plein Soleil uit 1960 een belangrijke referentie was geweest. Voor de nieuwe film liet Schrader Gere video’s van Banks zien. De schrijver was een goede vriend van hem en Schrader bewerkte zijn werk eerder voor de mysteriethriller Affliction uit 1997 met Nick Nolte en Sissy Spacek in de hoofdrollen.

Gere onthulde dat Schraders aanbod van de rol kort na de dood van zijn vader kwam, die in de laatste dagen van zijn leven bij hem en zijn familie woonde. “Hij zat in een rolstoel en was duidelijk aan zijn laatste dagen bezig… De manier waarop zijn geest in en uit veel verschillende realiteiten en bewustzijnsniveaus kwam, ik denk dat dat is waar ik me erg mee verwant voelde in het script. En ik realiseerde me dat we dat natuurlijk allemaal gaan meemaken,” zei de acteur.

Related posts