Subscribe Now
Trending News

Blog Post

STILL : A MICHAEL J. FOX MOVIE
STIll :A MICHAEL J. FOX MOVIE (c) The Movie Database (TMDB)
Streaming

STILL : A MICHAEL J. FOX MOVIE 


Still vertelt het buitengewone verhaal van Michael J. Fox in zijn eigen woorden. Een kleine, Canadese jongen die opklom tot één van de grootste sterren van Hollywood in de jaren 80. Een samenvatting van Fox zijn openbare leven, vol nostalgische sensatie en glamour, afwisselend vertoond met zijn privéleven. Inclusief de jaren die volgen na zijn diagnose van de ziekte van Parkinson op 29-jarige leeftijd.

Deze documentaire is niet de alledaagse documentaire zoals je die gewend bent. Het is een prachtige en ontroerende film die de veerkracht van de menselijke geest vastlegt. Michael J. Fox levert een krachtige prestatie als een man die worstelt bij het omgaan van zijn diagnose van de ziekte van Parkinson. Dit doet hij op een eerlijke en hartverwarmende manier door de loop van zijn leven te vertellen met beelden alsof ze uit een film zouden komen. Een typische Michael J. Fox-film uit de 80’s dan wel te verstaan. Van kinds af aan heeft hij niet stilgezeten. Van durven in te gaan tegen zijn pestkoppen, tot zijn droom waarmaken in Hollywood en door zijn ziekte openbaar te maken. Bij dit laatste krijgt hij de onnoemelijke steun van zijn geliefde en familie.

MICHAEL J FOX
MICHAEL J FOX in STILL (c) The Movie Database (TMDB)


Verder kan je zijn succes met Back To The Future niet omzeilen. Hoe hij overdag op de set van Family Ties stond om s’nachts naar de set van Back To The Future te gaan, om vervolgens een paar uur te slapen en deze routine opnieuw te starten. Dit voor dagen aan een stuk. Wat van hem een acteur maakt met een passie voor al wat hij doet. Zelfs wanneer hij zijn diagnose bekend maakt en verwacht dat zijn fans hem laten vallen, krijgt hij toch de liefde en erkenning wanneer hij een nieuwe hitserie brengt met Spin City, waarin hij openlijk een acteur met de ziekte van Parkinson speelt. De wereld ligt aan zijn voeten en hij is klaar om iedereen wakker te schudden (pun intended) met zijn talenten.

STIll :A MICHAEL J. FOX MOVIE
STIll :A MICHAEL J. FOX MOVIE (c) The Movie Database (TMDB)


De documentaire valt onder de regie van Davis Guggenheim, wiens documentaire CV onder meer het Oscar-winnende An Inconvenient Truth en He Named Me Malala omvat. Een regisseur die duidelijk weet wat hij doet. De kans is dus vrij groot dat deze documentaire bekroond zal worden met enkele filmprijzen, terecht eigenlijk.

Hoewel het aanbod van Apple+ niet altijd even aanlokkelijk is, zijn er films zoals deze die echt wel een must-see zijn. En anders kijk je toch gewoon nog maar eens naar de geweldige Back To The Future-trilogie, toch? Great Scott!


REGIE: Davis Guggenheim
CAST : Michael J. Fox, Tracy Pollan, Sam Fox
JAAR:  2023 
LAND : USA 
STREAMING: Apple+

Related posts