Subscribe Now
Trending News

Blog Post

CADDO LAKE
DYLAN O'BRIEN in CADDO LAKE (c) HBO Max
Streaming

CADDO LAKE 

M. Night Shyamalan heeft al een druk jaar achter de rug. Hij kwam niet alleen zelf met de nieuwe thriller Trap op de proppen, maar schaarde zich als producer ook achter The Watchers, de debuutfilm van zijn dochter Ishana, en op de nagelnieuwe HBO Max Original Caddo Lake zien we zijn naam opnieuw blinken. De regie van die laatste is in handen van Celine Held en Logan George, een koppel dat in 2020 met hun eerste film Topside onmiddellijk werd uitgenodigd voor het filmfestival van Venetië en van Shyamalan ook al mocht plaatsnemen op de regiestoel van zijn tv-reeks Servant.

In Caddo Lake maken we kennis met 2 personages wiens levens zich rond het gelijknamige meer op de grens van Texas en Louisiana afspelen. Paris (Dylan O’Brien) verloor enkele jaren terug zijn moeder toen zij achter het stuur een infarct kreeg en met haar wagen de dieperik in reed. Paris zat naast haar en is het trauma nooit te boven gekomen. De relaties met zowel zijn vader (Sam Hennings) als vriendin Cee (Diana Hopper) verlopen sindsdien uiterst moeizaam.

ELIZA SCANLEN in CADDO LAKE (c) IMDB Pro
ELIZA SCANLEN in CADDO LAKE (c) IMDB Pro

Op een andere oever ontmoeten we Ellie (Eliza Scanlen), die sinds de mysterieuze verdwijning van haar vader op gespannen voet leeft met zowel haar moeder Celeste (Lauren Ambrose)  als haar stiefvader Daniel (Eric Lange). Wanneer op een dag haar 8-jarige halfzusje Anna (Caroline Falk) ook spoorloos is, worden oude wonden opengereten … .

Caddo Lake begint als een klassieke misdaadthriller in een sfeervolle omgeving met vooral 1 verhaallijn die de aandacht weet vast te houden. Aan het personage van Ellie hangt namelijk wat meer vlees. De relaties met haar naasten zijn beter uitgewerkt en haar emoties kan je als kijker beter begrijpen. Bij Paris domineert de neerslachtigheid en krijgen we geen andere zijde van hem te zien. Dit zorgt voor een film met 2 snelheden, afhankelijk van wiens verhaal er op dat moment verteld wordt.

DIANA HOPPER in CADDO LAKE (c) IMDB Pro
DIANA HOPPER in CADDO LAKE (c) IMDB Pro

Geleidelijk onthult Caddo Lake details over het mysterie van de verdwijningen en shift van een misdaadthriller naar een scififilm. De precieze aard gaan we natuurlijk niet spoilen, maar dit is wel het moment dat je als kijker volop bij de les moet blijven om alle hints op te nemen en de puzzelstukjes te leggen. De aandacht wordt wel beloond met de best inventieve wijze waarop alle elementen in de derde acte in elkaar blijken te passen. Al blijven we zitten met één puzzelstuk dat nergens lijkt thuis te horen. De manier waarop Ellie ontdekt hoe de vork aan de steel zit, staat volgens ons haaks op de andere revelaties en kost de film uiteindelijk een volledig punt bij onze eindscore.

De andere punten speelde Caddo Lake kwijt door het gebrek aan evenwicht in de 2 hoofdlijnen en de gebrekkige karakterontwikkeling. Held en George hun focus lag duidelijk op het mysterie en niet op de personages zelf.  Tegelijkertijd is Caddo Lake wel een film met een groeimarge. Bij een tweede kijkbeurt ga je andere zaken waarnemen en kan de film nog evolueren naar een 6 of 7.


Genre: drama, mysterie, thriller
Jaar: 2024
Regisseur: Celine Held, Logan George
Cast: Dylan O’Brien, Eliza Scanlen, Diana Hopper
Land: Verenigde Staten
Speelduur: 99 minuten

Related posts