Subscribe Now
Trending News

Blog Post

FADING GIGOLO
FADING GIGOLO (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

FADING GIGOLO 

John Turturro boorde zich als acteur in het collectief filmgeheugen door zijn onvergetelijke vertolking als Jesus Quintana, de maffe bowlingbal-likkende pederast uit The Big Lebowski, het komische meesterwerk van de gebroeders Coen uit 1998. Dat de in Brooklyn geboren acteur ook als cineast talent in huis heeft, weten we sinds 1992 toen hij met Mac de begeerde Camera d’Or won voor het beste regiedebuut in Cannes.

Voor Fading Gigolo pende hij niet alleen het scenario neer, maar neemt hij ook de hoofdrol voor zijn rekening en laat hij gretig beauties als Sharon Stone, Vanessa Paradis (de ex van Johnny Depp) en Sofía Vergara (het Braziliaanse topmodel en Modern Family-vamp) aanrukken in het gezelschap van klasbak Liev  Schreiber en de eeuwige intellectuele zenuwpees Woody Allen als Murray. Het resultaat is een van de verrukkelijkste feel-good-komedies sinds jaren.

FADING GIGOLO
FADING GIGOLO (c) The Movie Database (TMDB)

Het verhaal vangt aan met de introductie van Murray als een bijna pensioengerechtigde boekhandelaar die al een tijdje kampt met nijpende geldproblemen. Wanneer zijn sexy dermatologe op leeftijd hem vraagt of hij geen leuke jonge kerel kent met wie ze af en toe wat heerlijke doch ‘vrijblijvende’ (groep)seks kan bedrijven, ziet Murray plots een onverwachte oplossing voor zijn financiële narigheden. De oude vos trekt met een sluw plan naar zijn vriend en vrijgezel Fioravente. Na een straf rondje onderhandelen, slaagt Murray erin om Fioravente te overhalen om zich voortaan ‘te verkopen’ als gigolo aan de verleidelijke huidspecialiste.

 Op vriendelijk verzoek en voor een serieuze smak geld, laat Fioravante op regelmatige basis zijn ‘broek zakken’ ten huize van de wellustige dokter. Wanneer blijkt dat zijn hitsige kwaliteiten in de smaak vallen en hij ook nog frequent tussen de lakens mag met de wulpse Selima, evolueert hij van een sober groentje tot een felbegeerd seksspeeltje. Op een dag kruist Avigal, een timide jonge Joodse weduwe die uiteraard geen notie heeft van Fioravente’s vet betaalde ‘bijberoep’, zijn viriele pad en wordt ze onverhoeds op hem verliefd. De orthodox-joodse gemeenschap staat in rep en roer en de plannen van het financieel gewiekste tweetal komen plotsklaps op de helling te staan. Als dat maar goed afloopt?

Fading Gigolo is een fijnzinnige, hartelijke en heel grappige romcom gebaseerd op een origineel en spitsvondig script waarin op een intellectuele manier wordt gefilosofeerd en geëxperimenteerd over een psychologische/seksuele ‘ménage à cinq’. De subtiliteit waarmee dit aparte doch leuke onderwerp wordt ontleed, inspireert de uitstekende ensemblecast om ‘het beste’ van zich uit de kast te halen.

La Stone steelt de show omdat ze haar ophefmakende Basic Instinct-scène nog eens lichtjes mag overdoen terwijl ze ook haar goed bewaarde naakte lichaam fier mag etaleren. Geile Sofía Vergara bezorgt met haar voluptueuze gegarandeerd natte dromen en Woody Allen zet zijn beste vertolking ooit neer en overtreft moeiteloos zijn cerebrale alter-ego als de slinkse pooier op leeftijd. De stevig uitgebouwde personages, de aanstekelijke regie en de vlotte jazzy soundtrack maken het puike plaatje compleet. Fading Gigolo, is klein, maar fijn en om van deze dot van een film deugdzaam te genieten, moet je niet bepaald een gigolo zijn.

GENRE: komedie
JAAR: 2013
REGISSEUR:  John Turturro
CAST:  John Turturro, Woody Allen, Vanessa Paradis, Liev Schreiber, Sharon Stone, Sofia Vergara,
Tonya Pinkins
LAND:  USA

Related posts