Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE ROVER
THE ROVER (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

THE ROVER 

Guy Pearce zegt bijzonder weinig in The Rover, de nieuwe film van regisseur David Michôd, die eerder met Animal Kingdom menig filmfan kon overtuigen en die ook scenario’s schreef voor bijv. Hesher (de geweldfilm met een bijna onherkenbare Joseph-Gordon Levitt als zware jongen). Met The Rover tapt Michôd uit een heel ander vaatje: een post-apocalyptische western over een eenzaat. Tien jaar geleden is er iets ergs gebeurd, een catastrofe die de wereld een heel ander gezicht gaf. Wat precies weten we niet, feit is dat de mens alle morele waarden heeft verloren en dat iedereen op zichzelf is aangewezen.

GUY PEARCE
GUY PEARCE in THE ROVER (c) The Movie Database (TMDB)


De film begint als Eric (Guy Pearce) zin heeft in een glas water. Bijna simultaan gebeurt er een spectaculair ongeluk. Eric heeft niks gezien, maar de boeven gaan er wel met zijn auto vandoor. Die is Erics kostbaarste bezit en hij doet er alles voor om het voertuig terug te krijgen. Tijdens de jacht krijgt hij het ongewilde gezelschap van Rey ­(Robert Pattinson,) die ook een eitje heeft te pellen met dit stelletje ongeregeld.

ROBERT PATTINSON
ROBERT PATTINSON in THE ROVER (c) The Movie Database (TMDB)


Meer gebeurt er niet in dit bij momenten uiterst spannende kat-en-muis-spel. Er zijn bijzonder weinig dialogen, maar dat stoort geenszins. Integendeel, The Rover is een moderne western die kan worden vergeleken met Mad Max (maar dan wel zonder de extravaganza). David Michôd roept een prachtige sfeer op die reeds is vergeleken met de stijl van Peter Weir. Guy Pearce is wellicht de meest onderschatte acteur (die man kan werkelijk alles), terwijl Robert Pattinson meer en meer bewijst dat hij meer is dan een schone jongen.

The Rover was destijds de lieveling van de persjongens, faalde in de bioscoop. Ook al is The Rover geen typische actiefilm is, blijf je wel tot op het einde van de rit op het puntje van de stoel zitten. Spannend, intens, eigenzinnig met ijzersterke vertolkingen.



GENRE: thriller, misdaad, actie
JAAR: 2014
REGISSEUR: David Michôd
CAST: Guy Pearce, Robert Pattinson, Scoot McNairy, David Field, Anthony Hayes, Gillian Jones, Susan Prior
LAND: Australië

Related posts