Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE DEVIL TO PAY
DANIELLE DEADWYLER in THE DEVIL TO PAY (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

THE DEVIL TO PAY 

De dvd-cover van The Devil To Pay oogt veelbelovend. Een razende vrouw met opengesperde ogen met in haar armen een geladen geweer voorspelt immers een wraakfilm waarbij je hoopt dat die minstens intens wordt. De achterflap doet er nog een schepje bovenop om deze titel te gaan omschrijven als Midsommar meets Wrong Turn, waardoor horrorfans beginnen te likkebaarden, maar helaas is het niet meer dan een mooie verpakking. De rest is saaier dan saai…

CATHERINE DYER in THE DEVIL TO PAY
CATHERINE DYER in THE DEVIL TO PAY (c) The Movie Database (TMDB)

Het verhaal speelt zich af in de Appalachen, de gebergtestreek uit Noord-Amerika waar hillbillies op de banjo tokkelen en inwoners een bordje plaatsen dat wie dit gebied binnendringt, zich niet moet verwachten aan de opvolging van de wet. Een beetje filmkenner hoopt op een variant (eventueel een flauwe) op Deliverance of Southern Comfort, maar ook dat komt niet.

DANIELLE DEADWYLER in THE DEVIL TO PAY
DANIELLE DEADWYLER in THE DEVIL TO PAY (c) The Movie Database (TMDB)

The Devil To Pay vertelt het relaas van een moeder die het opneemt tegen de gemeenste familie uit een clangemeenschap. Haar echtgenoot is al dagen niet thuisgekomen, en alles wijst erop dat de man het slachtoffer is geworden van een laffe lynchpartij. Lemon Cassidy probeert de waarheid te achterhalen, maar loopt zelf hierdoor een groot gevaar.Deze flauwe actiethriller, waarin veel te weinig gebeurt, werd gedraaid door broer en zus Ruckus en Lane Skye. De twee zijn hiermee aan hun tweede film toe. Het resultaat werd maar matig ontvangen, met een paar vertoningen op kleine genrefestivals. Het enige wat in deze thriller opvalt is de vertolking van Danielle Deadwyler, die bij ons vooral bekend is van de Netflix-western The Harder They Fall en beter verdient dan dit gedrocht.

Genre: actie, thriller
Jaar: 2019
Regisseur: Ruckus Skye, Lane Skye
Cast: Danielle Deadwyler, Adam Boyer, Jayson Warner Smith, Brad Carter, Catherine Dyer, Luce Rains
Land: USA
Speelduur: 87 minuten

Related posts