Subscribe Now
Trending News

Blog Post

JACKSON COUNTY JAIL
JACKSON COUNTY JAIL (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

JACKSON COUNTY JAIL 

Roger Corman was verantwoordelijk voor zo’n 385 films. Serieuze filmkenners (wat dat woord ook mag betekenen) staan er niet bepaald van te likkebaarden, toch zijn ze (bijna) één voor één geliefd bij het cultpubliek. Goedkoop gemaakt zonder al te veel franjes, maar goed wetende wie men wil bereiken.

Jackson County Jail werd in 26 dagen werd opgenomen door Michael Miller die naast een heleboel onbekende televisiefilms, later ook de maker was van de Chuck Norris-film Silent Rage. De film is zeer losjes gebaseerd was op een waargebeurd verhaal waarin Tommy Lee Jones een zwerver vertolkt die in een Texaanse cel zit en wacht om overgeleverd te worden. Naast hem zit de knappe Dinah Hunter (Yvette Mimieux) die nadat ze haar man met een andere vrouw heeft betrapt niet alleen haar wagen en geld kwijt is geraakt, maar op één dag ook nog eens verkracht wordt door zowel een barman als een nachtwaker wat natuurlijk niet zonder wraak kan blijven.


Jackson County Jail is een vrij geslaagde mix van een gevangenisdrama en roadmovie met Tommy Lee Jones in één van zijn eerste filmrollen die hier zeker nog niet de acteur is die hij later zou worden, maar je merkt sowieso dat dit een man is om in het oog te houden. Yvette Mimieux die ondanks haar Franse naam, een op en top Amerikaanse is, mocht voor MGM heel wat films maken, toch bleef het grote succes uit zoals in deze typische vrij brutale drive-in film die later een hit werd in cultmiddens en door de befaamde filmcriticus Danny Peary in zijn baanbrekend boek Guide for the Film Fanatic zelfs aangeduid werd als een must-see.


GENRE : cult, misdaad, actie
JAAR : 1976
REGIE : Michael Miller
MET : Yvette Mimieux, Tommy Lee Jones, Lisa Copeland, Cliff Emmich
LAND: USA


Related posts