Subscribe Now
Trending News

Blog Post

MALAVITA
MALAVITA (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

MALAVITA 

Malavita is wel geen baanbrekende cinema, ten slotte gaat het nog altijd om een Luc Besson-film, maar de komedie is best onderhoudend en zelfs leuk! Fred Blake (Robert De Niro) is een voormalige crimineel die het aandurfde om zijn maffiafamilie bij de FBI te verlinken. Een zeer gevaarlijke beslissing waardoor Fred en zijn gezin van getuigenbescherming geniet. Samen met vrouw Maggie (Michelle Pfeiffer), dochter Belle (Dianna Agron, inderdaad uit Glee) en zoonlief Warren (John D’Leo) verhuist Fred naar Normandië waar niks te beleven valt. De buren weten niet wat er op Fred’s kerfstok staat. Voor hen is hij niet meer dan een maffe Amerikaan die een boek over de Tweede Wereldoorlog wil schrijven, maar dat blijft uiteraard niet lang duren.

ROBERT DE NIRO in MALAVITA (c) The Movie Database (TMDB)
ROBERT DE NIRO in MALAVITA (c) The Movie Database (TMDB)

Het bizarre aan dit verhaal is dat het eigenlijk over een boek van auteur Tonino Benacquista gaat, een man die verantwoordelijk voor keiharde misdaadverhalen als De Battre Mon Coeur S’Est Arrêté en de Audiard-hit Sur Mes Lèvres is. Zoals te verwachten viel, tapt Besson natuurlijk uit een heel ander vaatje. Maar deze keer mogen zelfs zijn grootste vijanden op beide oren slapen omdat de Fransman zich heeft weten te beheersen.

Een Besson-film blijft nog altijd zowel letterlijk als figuurlijk explosief, desalniettemin is deze komedie niet onnozel en dat wil ook wat zeggen.De Niro speelt wel gewoon op automatische piloot, maar schittert toch. Alles zal wel ooit vergaan, alleen Michelle Pfeiffers schoonheid (en in dit geval een heel klein beetje haar acteertalent) blijft bestaan. Voor Dianna Agron zouden we zelfs overwegen om eens naar een aflevering van Glee te kijken. Popcornvermaak zonder dat je er moet voor schamen, dat is Malavita.

Genre: komedie, gangsterfilm
Jaar: 2013
Regisseur: Luc Besson
Cast: Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Tommy Lee Jones, Dianna Agron, John D’Leo, Domenick Lombardozzi
Land: USA, Frankrijk
Speelduur: 111 minuten

Related posts