Subscribe Now
Trending News

Blog Post

A QUIET PLACE
A QUIET PLACE (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

A QUIET PLACE 

Een apocalyptische wereld gevuld door een ijzingwekkende stilte, daar kom je als kijker in terecht en meer bepaald op dag 89 na de catastrofale gebeurtenis waar het maken van het kleinste geluid wel eens je laatste daad kan zijn. De wereld is in de greep van een vreselijk iets waar het gezin van Lee Abbott, vertolkt door John Krasinski die tevens de film regisseert en meeschreef aan het scenario, dient in te overleven. Een dramatische gebeurtenis heeft een grote impact op het gezin die demonen binnen moet bestrijden en de monsters proberen buiten te houden.

De gehele cast en in het bijzonder de kinderen zetten een voortreffelijke prestatie neer en net zoals in de film zijn Emily Blunt (Evelyn Abbott) en John Krasinski (Lee Abbott) in het echte leven een koppel en hebben ze kinderen, wat A Quiet Place, samen met de uitdrukkelijke wens van de filmmaker om voor de rol van Regan Abbott een dove actrice te casten, voorziet van een extra gelaagdheid en enige authenticiteit mee heeft.

A QUIET PLACE (c) The Movie Database (TMDB)
A QUIET PLACE (c) The Movie Database (TMDB)


Met het casten van de fantastische Millicent Simmonds worden er ook hogere eisen gesteld aan zowel de cast als aan de crew, maar het smeed ook bijzondere banden vooral dan tussen de jonge acteurs, Millicent Simmonds en Noah Jupe (Marcus Abbott). Noah had onmiddellijk de knepen van de gebarentaal onder de knie. Emily Blunt is outstanding als Evelyn en de chemie tussen haar en Lee is bijna tastbaar. In iedere scène, met als climax de dansscène.

De film kreeg zijn première op het South by Southwest filmfestival 2018 in Austin, Texas en deed het fantastisch in de bioscoop. Terecht kreeg de film een Oscarnominatie voor de prachtige soundediting die bijdraagt aan de opbouwende spanning waardoor je je tot op het puntje van je stoel gaat nestelen, maar dit natuurlijk zonder enig geluid te maken.

De verantwoordelijken voor dit huzarenstukje zijn namen als Ethan Van Der Ryn, Brandon Jones, Erik Aadahl, naast andere geroutineerden in hun vak. Maar bij A Quiet Place was het “less sound is better”, zelfs voor hen een ware uitdaging en misschien wel een welgekomen afwisseling. A Quiet Place heeft niet veel antwoorden en laat de kijker in het ongewisse over het hoe, het wat en het waarom maar dat is meestal wel het geval bij een openingsfilm van een franchise. Zeer zeker een nieuwe wind die door dit subgenre blaast. De kijker raakt emotioneel betrokken en iedereen kan in deze film iets anders vinden. Als je het aan ons vraagt, een herziening meer dan waard.

Genre: horror, drama, sciencefiction
Jaar: 2018
Regisseur: John Krasinski
Cast: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmons, Noach Jupe
Land: USA
Speelduur: 90 minuten

Related posts