Subscribe Now
Trending News

Blog Post

SPACE CADET
SPACE CADET (C) THE MOVIE DATABASE (TMDB)
Streaming

SPACE CADET 

Tiffany “Rex” Simpson, een ambitieuze studente, droomde er altijd al van om voor NASA te werken en naar de ruimte te gaan. Wanneer haar moeder plotseling erg ziekt wordt, is ze genoodzaakt om haar grote plannen opzij te zetten. Ze begint te werken in een lokale bar en helpt regelmatig ook haar vader bij diens werk. Tijdens een schoolreünie raakt ze geïnspireerd door één van haar oude vrienden en geeft zich op als space cadet. Alleen zegt ze daarbij niet volledig eerlijk wie ze is.

SPACE CADET (C) THE MOVIE DATABASE (TMDB)

Space Cadet is luchtig vertier waarbij je niet al te veel hoeft bij na te denken. In de hoofdrol zien we Emma Roberts als de klungelige, maar gedreven Rex Simpson met aan haar zijde Tom Hopper in de rol van Logan O’Leary. Roberts probeert het publiek mee te krijgen met haar enthousiasme en volharding, maar slaagt daar jammer genoeg niet altijd even sterk in. Hoewel men het alleen maar kan toejuichen dat iemand zijn of haar dromen volgt, voelt het in deze film toch allemaal wat iets te overdreven aan. Ook Hopper slaagt er niet in om een authentiek personage neer te zetten, toch niet het soort dat je bij de NASA zou verwachten. Hierdoor voelt de film eerder aan als Police Academy, maar dan in de ruimte. Een bende misfits bij elkaar die er alles aan zullen doen om hun dromen waar te maken en die moeten leren om met elkaar samen te werken.

De regie viel in handen Liz W. Garcia. Space Cadet is de derde film die ze regisseert. Eerder maakte ze ook al The Lifeguard uit 2013 en One Percent More Humid. Toegegeven, ietwat onbekendere films waar Space Cadet mooi aansluit bij het rijtje. Garcia is vooral bekend als televisieproducent van onder andere series zoals The Sinner. Hoewel de regie netjes verzorgd is, krijgt ze jammer genoeg een verhaal in handen waar niet veel mee te doen valt. Een lastige opgave dus die ze zo goed mogelijk probeert aan te leveren.

SPACE CADET (C) THE MOVIE DATABASE (TMDB)

Laat je natuurlijk niet bedotten. Space Cadet zorgt op momenten voor een lach en een gniffel. Het laat je ook zelf nadenken over wat jouw dromen zijn en stimuleert je om deze zelf ook na te jagen. Of je nu brandweerman, prinses, zakenman of astronaut wou worden. Alles is mogelijk als je er in gelooft en het echt wil. Verwacht je dus aan een luchtige popcornfilm voor een gezellige avond, maar zeker geen hoogstaande film. Emma Roberts en Tom Hopper proberen het (ruimte)schip te redden, maar slagen hier jammer genoeg niet altijd in. Houston, we have a problem!


Genre: komedie
Regie: Liz W. Garcia
Cast: Emma Roberts, Tom Hopper, Poppy Liu
Land : USA
Speelduur: 110 minuten

Related posts