Subscribe Now
Trending News

Blog Post

WILD CARD
JASON STATHAM in WILD CARD (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

WILD CARD 

Het aantal films van Jason Statham is amper bij te houden. Soms lijkt het wel alsof Statham thuis een stapel scenario’s heeft liggen die hij netjes één voor één afwerkt. De regie voor Wild Card is in handen van Simon West, de man achter Con Air, Lara Croft: Tomb Raider en zelfs The Expendables 2. Nog beter – op de affiche toch – is de aanwezigheid van William Goldman. Zijn naam zegt je misschien niet bijster veel, maar uit zijn pen kwamen scripts voort zoals de oorlogsklassieker A Bridge Too Far, Marathon Man, All The President’s Men, Maverick en zelfs Butch Cassidy and the Sundance Kid. Geef toe, een lijstje om toch u tegen te zeggen. En tja, oh ironie, als de film één zwak punt heeft, dan is het toch wel dat verdomde scenario zeker!

Wie een film met Statham in huis haalt weet dat er zal geknokt worden. Het knokverhaal speelt zich deze keer in Las Vegas af. Een ideale plek voor louche types. Nick Wild (Statham dus) is er een soort manusje-van-alles. Als hij niet zit te gokken of aan de toog hangt, knapt hij allerlei klusjes op die een normaal mens zou weigeren. Zo laat hij zich bijv. voor een paar honderd dollars door een nietsnut op de bek slaan zodat het liefje van de betaler denkt dat ze een held aan haar zij heeft. Wild kan het allemaal niet veel schelen, ooit zal hij (ten minste dat denkt hij) als een rijk mens de gokstad kunnen verlaten.

JASON STATHAM
JASON STATHAM in WILD CARD (c) The Movie Database (TMDB)

Tot een vrouw de plannen komt verpesten. Holly (Dominik García-Lorido) werd door de gangster Danny DeMarco (Milo Ventimiglia) samen met zijn twee vriendjes brutaal verkracht waardoor tevens haar mooie gezichtje werd verminkt. Holly wil gerechtigheid. Omdat geen enkele rechter haar willen geloven, smeekt zij Nick om de gangster een lesje te leren. Alhoewel hij liever aan de toog zou blijven plakken, besluit Wild toch om het aanbod aan te nemen.

Statham is wel geen briljante acteur, maar voor dit soort rollen is hij uiterst geschikt. De makers proberen heel wat drama in het verhaal te verwerken, toch werkt dit nooit echt omdat het veel te ongeloofwaardig overkomt, daar zijn de mafiatypetjes nu eenmaal veel te nep voor. Een ander minpunt is dat Simon West net iets te veel zin had in het draaien van een kerstactiefilm. Jingle All The Way is dan ook nooit veraf. Niet schrikken dus als je Statham een paar keer met een kerstmuts op zijn kaalkop in deze film ziet rondlopen. De neiging om er een drama van te maken kan ook een domper zijn voor actiefans die Statham alleen maar willen zien meppen, want de kleerkast komt eigenlijk maar vier keer in actie en dan nog met verschrikkelijke slow-motionbeelden, waarbij je wel botten hoort kraken, maar visueel op je honger blijft zitten.

GENRE: actie
JAAR: 2015
REGISSEUR: Simon West
CAST: Jason Statham, Michael Angarano, Dominik García-Lorido, Hope Davis, Milo Ventimiglia, Max Casella
LAND: USA

Related posts