Subscribe Now
Trending News

Blog Post

FLAMINGO ROAD
JOAN CRAWFORD in FLAMINGO ROAD (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

FLAMINGO ROAD 

Deze klassieker opent met te stellen dat iedere stad zijn eigen Flamingo Road heeft: een straat waar sociaal succes en ambitie de regel zijn. Alles speelt zich af in een kleine stad Boldon City in het zuiden van de VS. Een stad gecontroleerd door Sheriff Titus Semple (Sydney Greenstreet die ons bij momenten deed denken aan de oudere Orson Welles). Lane Bellamy (prachtig vertolkt door Joan Crawford) blijft achter in de stad op zoek naar een toekomst nadat het circus waarvan ze deel uitmaakte de stad uitgejaagd werd onder druk van de sheriff. Bij haar streven naar een beter leven zal het niet lang duren eer Lane Bellamy tegenover de corrupte Titus Semple komt te staan. Persoonlijke levens moeten wijken voor politieke plannen zoals het lanceren van potentiële politieke sterren.

FLAMINGO ROAD (c) The Movie Database (TMDB)
FLAMINGO ROAD (c) The Movie Database (TMDB)

Als je iets wilt veranderen of gedaan wilt krijgen moet je eerst de juiste mensen op de juiste posten zetten, stelt politicus Dan Reynolds letterlijk (vertolkt door David Brian) later in de film.  David Brian is een ietwat onbekende naam en deed ons wat denken aan Tim Robbins. Dit was blijkbaar zijn eerste rol, vermeld in de generiek,  in een langspeelfilm . Een jaar later zou hij weer te zien zijn aan de zijde van Joan Crawford in The Damned Don’t Cry

Een goed scenario met stevige rechttoe-rechtaan dialogen tilt Flamingo Road nog wat meer omhoog. Michael Curtiz weet alles met een geweldig spel van schaduw en licht in beeld te zetten. En spiegels gebruikt hij ook graag. Het meest verrassende scenario is dit zeker niet, maar de film verveelt geen seconde en levert (verbaal en visueel) vuurwerk af tot het einde.


Genre: drama, politiek
Jaar: 1949
Regisseur: Michael Curtiz
Cast: Joan Crawford, Zachary Scott, Sydney Greenstreet, David Brian
Land: USA
Speelduur: 94 minuten

Related posts