Subscribe Now
Trending News

Blog Post

PERDIDOS EN LA NOCHE
PERDIDOS EN LA NOCHE (c) The Movie Database (TMDB)
Bioscoop

PERDIDOS EN LA NOCHE 

De Mexicaanse regisseur, scenarist en producer Amat Escalante is met Perdidos en la noche niet aan zijn proefstuk toe. Eerder won hij in 2013 in Cannes een Palm voor beste regie voor Heli en in 2016 in Venetië een Zilveren Leeuw als beste regisseur voor La Region Salvaje. Toch zal bij een breder publiek voornamelijk de Netflix-serie Narcos een belletje doen rinkelen.

Wij spraken de regisseur op het voorbije Filmfestival van Oostende en pikten tegelijkertijd Perdidos En La Noche, zijn nieuwe uiterst gelaagde en ijzingwekkende thriller mee. Zo’n zes maanden na die visie, bekroop kippenvel ons nog steeds bij het bekijken van de trailer.

PERDIDOS EN LA NOCHE (c) The Movie Database (TMDB)
PERDIDOS EN LA NOCHE (c) The Movie Database (TMDB)

Emiliano, een Mexicaanse jongen die aan de grens van de volwassenheid komt piepen, kan de mysterieuze verdwijning van zijn moeder, een activiste die de plaatselijke mijn wou laten sluiten, niet loslaten. Tegelijkertijd slingert hij tussen zijn liefje en de dochter van een excentrieke familie bij wie hij werkt. Perdidos En La Noche is zo’n film waar je van het verhaal eigenlijk best amper iets op voorhand weet. Liefde, macht, corruptie, drang naar al dan niet virtuele roem, de kloof tussen rijk en arm zijn slechts enkele van de bespeelde thema’s.

PERDIDOS EN LA NOCHE (c) The Movie Database (TMDB)
PERDIDOS EN LA NOCHE (c) The Movie Database (TMDB)

Escalante kiest voor een trage opbouw zonder ook maar een seconde te vervelen. Ofschoon je als kijker natuurlijk sneller wil weten hoe de vork in de steel zit, leef je heel de tijd moeiteloos mee met de erg diverse personages. De acteurs zijn één voor één even voortreffelijk als onbekend, tenzij in Latijns-Amerika of de bredere Spaanstalige wereld. Juan Daniel García Treviño kent u misschien wel van La Civil (van Teodora Mihai), een film waaraan Perdidos En La Noche zeker verwant is. Film en verhaal zijn even zinderend en verzengend als de Mexicaanse hitte. Als we nog naar een andere prent moeten refereren dan misschien qua sfeerschepping The Burning Plain van Guillermo Arriaga, ooit de vaste scenarist van Alejandro González Iñárritu.

Perdidos En La Noche in een laatavondvertoning bekijken lijkt ons ideaal al is het ook overdag wonderlijk verloren lopen in dit meesterwerk.


Genre: thriller, coming of age, drama
Jaar: 2023
Regisseur: Amat Escalante
Cast: Juan Daniel García Treviño, Ester Expósito, Bárbara Mori
Land: Mexico
Duur: 120 minuten

Related posts