Subscribe Now
Trending News

Blog Post

FAST CHARLIE
PIERCE BROSNAN IN FAST CHARLIE (c) The Movie Database (TMDB)
Streaming

FAST CHARLIE 

Pierce Brosnan, goed voor een ster op de walk of fame op de zeedijk van Oostende, een resem onbeduidende hoofdrollen in films die niemand zich nog voor de geest kan halen en natuurlijk onsterfelijk als 007 in vier James Bond-films ( GoldenEye, Tomorrow Never Dies, The World Is Not Enough en Die Another Day).

Een cv waar menig acteur zou voor tekenen, maar net niet groot genoeg om een film op zak te hebben die je in de bioscoop kan droppen. Hetzelfde geldt eveneens voor de man achter de camera: Phillip Noyce. In betere tijden de maker van blockbusters als de Sharon Stone-film Sliver, The Bone Collector, Salt en de Jack Ryan-films Patriot Games en Clear and Present Danger met Harrison Ford. Ondertussen is de Australiër al een tijdje op de dool met als laatste misser The Desperate Hour waarin we Naomi Watts vooral veel zagen joggen.

FAST CHARLIE (c) The Movie Database (TMDB)
FAST CHARLIE (c) The Movie Database (TMDB)

Maar de ouderwetse, maar degelijke vakkunde van Noyce en vooral Pierce Brosnan zijn twee factoren die sterk genoeg doorwegen om de vinger toch op de watchknop te drukken als je op de streamers aan het scrollen bent,  met als gevolg dat iedereen die een Prime Video-abonnement heeft vroeg of laat Fast Charlie zal zien. Dit vehikel is overduidelijk door een zeventiger gemaakt. Het soort actiefilm dat je vroeger massaal in de videotheken kon vinden en waarin een gepensioneerde (hier dus de ondertussen ook al 70-jarige Brosnan) ongegeneerd een jonge deerne Morena Baccarin (Vanessa uit de Deadpool-films) het hof kan maken. Het soort onzin waar iedere moderne filmmaker vriendelijk voor zou passen wegens net iets te ongeloofwaardig, behalve Phillip Noyce.

Fast Charlie mikt duidelijk op de 007-fans die hun oude held nog eens op het scherm willen zien en liefhebbers van actiefilms waar je je niet al te vragen hoeft bij te stellen. Zoals te verwachten is Brosnan snelle Charlie. Een gedreven en hondstrouwe huurmoordenaar die werkt voor de maffiabaas van Biloxi: Stan (een zo goed als onherkenbare James Caan in rolstoel en in zijn voorlaatste rol). Zelf noemt Charlie zich liever “een probleemoplosser die volgens het boekje werkt”, maar rivaliserende bendes maken het al te bont, waardoor het  misdaadverhaal in een mum van tijd overschakelt naar een traditionele wraakthriller zonder al te veel verrassingen.

Het beste aan deze film is zonder twijfel Pierce Brosnan. Zoals steeds in maatpak, maar charismatisch genoeg om met de revolver in aanslag de kijker 90 minuten mee te sleuren in deze entertainende, maar oh zo oppervlakkige film. Cinematografisch valt er eveneens maar weinig opzienbarend te bespeuren. DOP’er Warwick Thornton, die in betere tijden nog de  Caméra d’Or won voor zijn regiedebuut Samson and Delilah, stelt zich tevreden met saaie, nietszeggende dronebeelden van Mississippi en Louisiana. Kortom, Fast Charlie is ideaal als achtergrond om je zakje chips te verorberen, meer stelt het allemaal niet voor. 


Genre: actie, misdaad
Jaar: 2023
Regisseur: Phillip Noyce
Cast: Pierce Brosnan, Morena Baccarin, Gbenga Akinnagbe, Toby Huss, Jacob Grodnik, Sharon Gless, James Caan
Land: USA
Speelduur: 90 minuten

Related posts