Subscribe Now
Trending News

Blog Post

LIFE STINKS
LIFE STINKS (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

LIFE STINKS 

Life stinks, en deze woorden gelden ook wel een beetje voor deze film van Mel Brooks. Hoewel de komiek deze film als zijn beste werk als acteur beschouwt, dachten de critici – en bij uitbreiding ook het publiek – daar anders over want deze film uit 1991 wordt doorgaans aanzien als één van de slechtste dingen die Brooks ooit deed.

Net zoals The Twelve Chairs uit 1970 is Life Stinks een zeer atypische film van geworden. Doorgaans is een Brooks-film een spoof (of parodie) maar in Life Stinks kiest hij voor een rasechte komedie die weliswaar grappige, maar vooral veel tenenkrommende momenten bevat. Brooks speelt een rijke zakenman die zich laat verleiden tot een weddenschap met een rivaliserend bedrijf met als inzet een sloppenwijk van L.A. Beide bouwconstructeurs willen de krotten ombouwen tot een modern complex, maar allebei bezitten ze de helft. De weddenschap houdt in dat indien de steenrijke Goddard Bolt het 30 dagen moet volhouden in de sloppenwijk zonder geld.

LIFE STINKS
LIFE STINKS (c) The Movie Database (TMDB)


Het gevolg is een plezante, en zelfs onderhoudende eerste halfuur maar helaas valt alles in het niet wanneer Lesley Ann Warren – een doorgaans goede actrice – op het toneel verschijnt als kranige dakloze waar Bolt verliefd op wordt. Door de vrij irrirante overacting van Warren krijgt de film een heel ander toontje en is het zoeken naar een grap, wat vrij pijnlijk is als dat de enige fundamenten van je film zijn. Eventjes werd Whoopi Goldberg overwogen voor de rol van Molly, maar Mel Brooks had er geen vertrouwen in en wie weet is het een goede zaak dat we hiervan gespaard zjjn gebleven. Life Stinks is een film die nauwelijks in lijstjes voorkomt als men het over Mel Brooks-films heeft en daar zijn gegronde redenen voor.

GENRE: komedie
JAAR: 1991
REGISSEUR: Mel Brooks
CAST: Mel Brooks, Lesley Ann Warren, Jeffrey Tambor, Stuart Pankin, Howard Morris, Rudy De Luca
LAND:  USA

Related posts