Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Am I OK?
DAKOTA JOHNSON in AM I OK ? (c) The Movie Database (TMDB)
Streaming

Am I OK? 

Am I OK? is een charmante en ontwapende film die de complexe thema’s van zelfontdekking en vriendschap onderzoekt. Dakota Johnson laat zich opnieuw van haar beste kant zien in de rol van Lucy, een dertiger die in Los Angeles woont. Wanneer ze plotseling geconfronteerd wordt met vragen over haar eigen identiteit en seksualiteit, krijgt ze steun van haar beste vriendin Jane die haar helpt te navigeren door deze nieuwe fase in haar leven.

Verwacht niet te veel van Am I OK? De film verkent op een gevoelige en humoristische manier thema’s zoals seksualiteit, persoonlijke groei en de kracht van vriendschap. Dakota Johnson levert een prachtige prestatie als het hoofdpersonage Lucy. Ze slaagt er dan ook in de nuances van een vrouw die haar seksualiteit verkent en zichtzelf probeer te begrijpen geloofwaardig over te brengen. Sonoya Mizuno, als Jane, biedt een solide tegenhanger met een warme en ondersteunende aanwezigheid. De chemie tussen Johnson en Mizuno is overtuigend en zorgt voor enkele van de meest realistische momenten in de film. Het personage van Brittany, gespeeld door Kiersey Clemons, is dan weer iets minder sterk uitgeschreven. Dit resulteert dan weer dat je gewoonweg geen fan kan zijn van dit personage en de film grotendeels teniet doet.

AM I OK ? (c) The Movie Database (TMDB)
AM I OK ? (c) The Movie Database (TMDB)

Tig Notaro en Stephanie Allynne kruipen samen voor de eerste keer in de regiestoel en leverden een vakkundig en gevoelig eindresultaat. Hierdoor behoudt de film zijn intieme sfeer en past het perfect bij het persoonlijke verhaal van Lucy. Met een evenwichtige mix van humor en emotie maken Notaro en Allynne een verhaal vol menselijke en herkenbare karakters.

Am I OK? is een ontroerende en verfrissende film die op een eerlijke en humoristische manier belangrijke thema’s verkent, maar zal zeker niet iedereen bekoren. Dakota Johnson doet zoals gewoonlijk niet onder en zonder haar zou de film niet zijn geworden wat die nu is. Nieuwe regisseurs Tig Notaro en Stephanie Allynne leveren met hun allereerste film een verhaal over zelfontdekking en de kracht van vriendschap. Deze film is voor iedereen wie er nood aan heeft en durf je regelmatig de vraag te stellen: Am I OK?

Te streamen op HBO MAX.

Genre: drama
Jaar: 2024
Regie: Tig Notaro, Stephanie Allynne
Cast: Dakota Johnson, Sonoya Mizuno, Jermaine Fowler
Land : USA
Speelduur: 86 minuten

Related posts