Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE TRIP (I ONDE DAGER)
THE TRIP (c) The Movie Database (TMDB)
Streaming

THE TRIP (I ONDE DAGER) 

Na haar doorbraak met de gespierde vertolking als Lisbeth Salander in de originele drie verfilmingen van Stieg Larssons Millennium-trilogie, bouwde de Zweedse Noomi Rapace gestaag een aansprekende Hollywood-carrière uit. De kleine actrice met de hoekige jukbeenderen duwt even op de pauzeknop als Hollywood-huurlinge om even haar Scandinavische wortels terug op te zoeken. Dat resulteert in een opmerkelijk drieluik.

Eerst scoorde ze met de lugubere natuurfabel Lamb (2021) en daarna met het post-apocalyptische Black Crab (2022), waarin ze over ijsvlaktes giert om een geheime missie tot een goed eind te brengen. Rapace maakt nu furore in de Netflix-film The Trip (I Onde Drager). In deze inktzwarte en tegelijkertijd bloedrode horrorkomedie walst ze pers en publiek plat met haar meest gedurfde en beste vertolking uit haar uiteenlopende carrière.

NOOMI RAPACE
NOOMI RAPACE in THE TRIP (c) The Movie Database (TMDB)

Lisa (Noomi Rapace) en Lars (Aksel Hennie) vormen een vervreemd koppel. Hij is een mislukte tv-regisseur, zij een werkloze actrice. Het stel heeft een berg schulden en gunt elkaar niet langer het licht in de ogen. Misschien flakkert de liefde weer op tijdens een gezellig verblijf in een rustieke, afgelegen blokhut? Ze vertrekken op weekend, zonder kennis van de wederzijdse plannen om elkaar te vermoorden. Inzet is de uitkering van de levensverzekering. De ‘verzoeningstrip’ met moord op de verborgen agenda’s pakt echter helemaal anders uit als blijkt dat er drie gevaarlijke en compleet maffe misdadigers ondergedoken zitten in het

vakantiehuisje.

The Trip is een heel geestige Noors-Zweedse moerasdonkere horrorthriller boordevol gewelddadige, perverse en gore scènes die uitmonden in een episch einde. Het script is vernuftig opgebouwd – wat ongewoon is in het van bloed druipend genre – de dialogen zijn onbetaalbaar grappig en de verhaalwissels spitsvondig. Bovendien zijn de personages zorgvuldig en met de nodige diepgang uitgewerkt.

THE TRIP
THE TRIP (c) The Movie Database (TMDB)


The Trip is hierdoor een intelligente mix van zwarte komedie, home invasion-thriller en break-up-drama dat bulkt van overmatig campy geweld en baadt in plassen bloed. Daarnaast wordt er ook uitstekend geacteerd door het ensembleteam, dat wordt aangevoerd door de Noorse superster Aksel Hennie en door een luguber sterke Noomi Rapace.

 Regisseur Tommy Wirkola overtreft zichzelf dan weer, al keek de Hansel & Gretel: Witch Hunters-cineast goed naar Till Death (2021) van S.K. Dale en is hij wel heel sterk beïnvloed door het oeuvre van de rauwe Britse cultfilmer Ben Wheatley (Kill List, Down Terrace en Sightseers). Kortom: The Trip is een van de meest wacky, macabere en hilarische komediethriller in jaren. Nu te streamen via Netflix.

GENRE: actie, komedie, horror
JAAR: 2021
REGISSEUR: Tommy Wirkola
CAST: Noomi Rapace, Aksel Hennie, Atle Antonsen
LAND: Noorwegen, Zweden

Related posts