Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE PLACE BEYOND THE PINES
THE PLACE BEYOND THE PINES (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

THE PLACE BEYOND THE PINES 

Ryan Gosling is één van Tinseltowns goudhaantjes. Sinds zijn betoverende verschijning in de romantische tearjerker The Notebook, vallen de meiden (inclusief Olivia Wilde, Blake Lively, Sandra Bullock, Rachel McAdams en Eva Mendes) als een blok voor deze Canadese halfgod. Door ijzersterke vertolkingen in onder meer Lars And The Real Girl, Drive, The Ides Of March en Gangster Squad, werd de blonde adonis opgenomen in Hollywoods begeerde elitekransje van A-listers.

RYAN GOSLING in THE PLACE BEYOND THE PINES
RYAN GOSLING in THE PLACE BEYOND THE PINES (c) The Movie Database (TMDB)


In Derek Cianfrance’s The Place Beyond The Pines is hij Luke die aan de bak komt als een professionele en halsbrekende motorrijder in kermisshows. Wanneer hij ontdekt dat hij ooit met Romina een zoontje heeft verwekt, is hij danig van zijn melk. Koste wat het kost wil hij zorgen voor moeder en kind. Hij besluit meteen om banken te beroven en zo wat extra geld binnen te rijven. Luke wordt tijdens een wilde achtervolging opgejaagd door Avery, een beginnende politieagent die plots wordt overmand door twijfels. Er volgt een gewelddadige confrontatie die het leven van beide kemphanen ingrijpend verandert én ook nog extreme gevolgen heeft voor de levensloop van hun respectievelijke zonen. Hoe dat kan, ontdek je in de bioscoop.

EVA MENDES in THE PLACE BEYOND THE PINES
EVA MENDES in THE PLACE BEYOND THE PINES (c) The Movie Database (TMDB)


Regisseur Derek Cianfrance die eerder met Gosling al Blue Valentine maakte, neemt narratief te veel hooi op zijn vork. Drie zwaar op de hand liggende verhaallijnen vlot aan elkaar rijgen, is blijkbaar niet iedereen gegeven. Dat neemt echter niet weg dat The Place Beyond The Pines een fraai staaltje arthouse-cinema is. Een scherpzinnige scenariotwist halfweg de film zorgt voor een verrassing van jewelste. Daarenboven is de aparte score van Mike Patton doeltreffend en het ADHD-camerawerk van Sean Shame Bobbitt uitstekend. Ryan Gosling, Bradley Cooper, Eva Mendes en de veelbelovende nieuwkomers Dane DeHaan en Emory Cohen, acteren alsof hun leven ervan afhangt. Slotsom; een bijwijlen intelligente, maar vooral ruige, coole en spannende misdaadthriller. 


Genre: misdaad
Jaar: 2012
Regisseur: Derek Cianfrance
Cast: Ryan Gosling, Bradley Cooper, Eva Mendes, Ray Liotta, Ben Mendelsohn, Rose Byrne, Mahershala Ali, Bruce Greenwood, Harris Yulin
Land:  USA
Speelduur: 140 minuten

Related posts