Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE BEST OFFER
GEOFFREY RUSH in THE BEST OFFER (c) The Movie Database (TMDB)
Streaming

THE BEST OFFER 

Siciliaan Guiseppe Tornatore zal voor eeuwig gelinkt blijven aan Cinema Paradiso, zijn nostalgische en uiterst succesvolle cinefiele trip. De man streeft al decennia naar een waardige opvolger, maar dat blijkt een onmogelijke klus. Met The Best Offer (originele titel: La Migliore Offerta) komt hij toch stilaan dichter in de buurt.

Geoffrey Rush kruipt in de huid van Virgil Oldman, een gerespecteerde kunstexpert en zelf verwoede verzamelaar, die een bijna autistisch geordend leven leidt waarin geen vrouwen thuishoren.

Als veilingmeester beraamt hij met zijn compagnon regelmatig schemers (stroman-opkopen), om zelf interessante werken te kunnen inslaan. Uitgerekend op zijn 63ste verjaardag krijgt hij een cryptisch telefoontje van een erfgename die aandringt om haar roemrijke erfenis naar waarde te komen schatten. Virgil weigert, doch zijn nieuwsgierigheid dwingt hem om zijn aanvankelijke beslissing te herzien.

GEOFFREY RUSH
GEOFFREY RUSH in THE BEST OFFER (c) The Movie Database (TMDB)


Ofschoon hij de erfgename niet écht te zien krijgt – ze leeft letterlijk teruggetrokken in een klein kamertje – is ze jong, megarijk en bloedmooi, maar lijdt aan een psychische ziekte. Virgil slaat tilt bij het aanschouwen van de indrukwekkende kunstverzameling én door de (ongekende) vlinders die plots in zijn buik rondfladderen. Er ontpopt zich een intrigerend (liefdes)spel tussen de getormenteerde cultuursnob en de frêle beauty.

Alhoewel verguisd in de internationale pers, is The Best Offer toch een efficiënt afgestofte psychothriller die hypnotiserend inwerkt. Toegegeven de ontknoping had listiger gekund, de Ennio Morricone-soundtrack kon onheilspellender klinken en de symboliek is soms wat zwaar op de hand, maar Geoffrey Rush is alweer megapuik en de doordacht opgebouwde spanning duwt je de hele duur van de film  stevig in je zetel. Deze geraffineerde thriller is alleszins Tornatore’s ‘Best Offer’ sinds Cinema Paradiso.


GENRE: Psychologische thriller
JAAR: 2013
REGISSEUR: Giuseppe Tornatore
CAST: Geoffrey Rush, Jim Sturgess, Sylvia Hoeks, Donald Sutherland
LAND : ITALIË

Related posts