Subscribe Now
Trending News

Blog Post

TRIO
TRIO (c) IMDB Pro
België boven

TRIO 

In Trio volgen we het verhaal van Wim, een eenzame neurotische boekhouder, die al een tijdje met een depressie worstelt. Zijn halfbroer en tegenpool Gert probeert hem op te beuren met een niet zo alledaags cadeau. Naar aanleiding van Wims verjaardag, heeft Gert namelijk Lise, een grofgebekte escorte, ingehuurd die bij Wim lang verloren gevoelens moet losmaken. De depressie lijkt plots ver weg want het ‘trio’ beleeft samen een krankzinnige avond. Ze praten, lachen, drinken, dansen en de hippe Gert blijkt eveneens betoverd door de eigenwijze, intrigerende Lise. Er ontstaat een onwaarschijnlijke en dynamische onderlinge paringsdans. Voor het eerst heerst er rivaliteit tussen de broers. Een uur lang is Lise van hen. Daarna is alles anders. 

Ruth Beeckmans in Trio
RUTH BEECKMANS in TRIO (c) The Movie Database (TMDB)

Ruth Beeckmans, Bruno Vanden Broecke en Matteo Simoni toerden in 2016 succesvol door het land met het toneelstuk Hechten. Trio is de verfilming van dit vinnig bühne-samenspel tussen de drie klasbakken, waarin ze het publiek op een luchtige manier duiden op de tragiek van onze contemporaine individualistische samenleving.

De (wat aparte) filmversie is een huzarentoer want de prent lijkt wel opgenomen in één take. De coöperatie is pittig, waardig en bij momenten hoogstaand. De invalshoek is brandend actueel want maatschappijkritiek, zelfreflectie en filosofische nadenkertjes staan centraal. De sfeer wordt bepaald door sensuele deugnieterijen. Trio oogt prettig en is ondeugend, maar het is en blijft wel verfilmd toneel natuurlijk. 


Genre: tragikomedie
Jaar: 2019
Regisseur: Ruth Beeckmans, Matteo Simoni, Bruno Vanden Broecke
Cast: Ruth Beeckmans, Matteo Simoni, Bruno Vanden Broecke
Land:  België
Speelduur: 94 minuten

Related posts